15 Ekim 2020

Kemal Kılıçdaroğlu: Mahalleme, Saraçoğlu’na sahip çıkıyorum

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhuriyetin ilk toplu konutu Saraçoğlu Mahallesi'nde hukuk dışı devam eden restorasyon sürecini, bu süreçte yerel yönetimlerin sorumluluk ve yetkilerini değerlendirmek üzere CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

Saraçoğlu Mahallesi'ndeki restorasyon bilimine aykırı uygulamaların, hukuksal süreçlerin ve Büyükşehir Belediyesi'nin alandaki sorumluluk ve yetkilerinin görüşüldüğü değerlendirmede Kemal Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba eşlik etti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu Üyesi, mimar ve restorasyon uzmanı Cansen Kılıççöte’nin bulunduğu heyet, Saraçoğlu Mahallesi'nin geleceği ve devam eden uygulamalar ile alanın kamusal kullanımının yitirilmesinin kente kaybettireceklerini değerlendirdi.

Ziyarette, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Galata Kulesi'ndeki hiltili restorasyon sürecinde gösterdiği yaklaşımın, Ankara’da da gösterilmesi gerekliliğinin altı çizildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 10 yıl yaşadığı Saraçoğlu Mahallesi'nin özgün  değeri ile korunmasının altını çizerek,  yaşadığı dönemdeki yapı içerisinde özgün malzeme ve vitrifiyelerden, tesisatlardan bahsetti.

Kılıçdaroğlu,  o değerlerin de korunmasının, toplumla buluşmasının gerekli olduğunu ifade ederek “Kendi mahalleme Saraçoğlu'na sahip çıkıyorum" dedi.

Son Güncelleme : 26.10.2020 - 14:53:07