17 Ekim 2017
Bilirkişilik Temel Eğitimi

11/08/2017 tarihli ve 169 sayılı Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esaslarına İlişkin Adalet Bakanlığı Genelgesi ile 22 Ağustos 2017 tarihli duyuruya istinaden 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu gereğince bilirkişilik başvuruları öncesinde alınması zorunlu bilirkişilik temel eğitimini vermek üzere Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından 19-22 Ekim tarihlerinde eğitim açılacaktır.

Bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık mesleki kıdem kazanmış kişiler tarafından alınır.

Eğitimlerde kontenjan 24 kişi ile sınırlıdır. Eğitimler 6 saat/ 4 gün olarak,18 saatlik Teorik Eğitim Hukukçu akademisyen tarafından; 6 saatlik Uygulama Eğitimi; mimar eğitimciler tarafından örnek rapor üzerinden verilecektir.

Ön kayıt yaptırmak isteyen üyelerimizin ekteki ön kayıt formunu doldurarak info@mimarlarodasiankara.org adresine 18.10.2017 tarihine kadar gönderilmesi gerekmektedir. Ön kaydı onaylanmış katılımcıların aşağıda listelenmiş katılım belgelerini eğitimden önce Şubemize iletmeleri gerekmektedir.

Saygılarımızla,

Namık Kemal Kaya

44. Dönem Yönetim Kurulu adına

Sekreter Üye

EK 1: Ön Kayıt Formu

EK 2: Kesin Kayıt Formu

EK 3: “Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esasları” Genelgesi, No:169

EK 4: Ayrıntılı Eğitim Programı

Notlar:

• Koşulları sağlayan katılımcı adaylarının kaydını kesinleştirmek için aşağıdaki belgelerin tamamlaması gerekmektedir.

-       1 Adet vesikalık resim ile birlikte Kayıt Formu, (EK 2)

-       Nüfus cüzdanı fotokopisi (Mimarlar Odası üyesi olmayanlar için)

-       TMMOB Üyesi olanlar için 600 TL, diğer katılımcılar için 750 TL’lik katılım ücreti

• Kayıt Formu’nda “Alt Uzmanlık Alanı” hanesini doldururken “Bilirkişilik Alt Alanları Listesi”nden

yararlanmak için bkz.  http://mo.org.tr/bilirkisilik/index.cfm?PgID=76

• Katılımcıların 24 saatlik eğitimin en az 22 saatine devam etmeleri zorunludur. Sağlık raporu veya diğer engeller devam zorunluluğunu ortadan kaldırılmamaktadır.
  • Eğitim notları için linkteki Bilirkişilik Temel Eğitimi Katılımcı El Kitabı kullanılacaktır. Katılımcıların bu notları eğitim süresince yanında bulundurması gerekmektedir. http://bilirkisilik.adalet.gov.tr/sayfalar/bilirkisiliktemelegitimkitaplari.html
Son Güncelleme : 23.11.2017 - 14:16:16