Mesleki Bilimsel Çalışma Kurulları, Mimarlar Odası birikiminin bilimsel niteliğini geliştirme ve yenileme ihtiyacını karşılamak üzere birikimli, gönüllü üyelerin ve çalışma alanlarına bağlı olarak mimarlık dışındaki disiplinlerden uzmanların da katılımıyla, ortaya çıkacak birikimi  sistemleştirmeyi, harekete geçirmeyi ve birbirleriyle ilişkilendirmeyi amaçlamaktadır.

Bu yolla; TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi  değişik çalışma lanlarında mesleki politikalara ilişkin oda yaklaşımının geliştirilmesine ve yenilenmesine yardımcı olmak, bilimsel disiplinlerle etkileşimi esas alarak çalışma alanı ile ilgili konularda kuramsal ve/veya analitik yönleri olan bilgilenme, değerlendirme çalışmaları yapmak, mesleğimizin ulusal ve uluslararası düzeydeki çağdaş gelişmelerini izlemek, meslek içi eğitim ortamının oluşturulmasına katkıda bulunmak ve bu çalışmaların tümünü sürekliliği olan demokratik ve özerk bir kurumsal yapıya kavuşturma hedefiyle Mesleki Bilimsel Çalışma Kurulları oluşturmaktadır.Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarihinde önemli bir yere sahip olan Mesleki Bilimsel Çalışma Kurullarının 39.Dönemde yeniden oluşturulması ve 40.Döneme eylem programı ile birlikte bütçesinin oluşturulmasını önemsiyoruz.

Son Güncelleme : 20.09.2017 - 11:17:50