16 Şubat 2020

Mimarlar seçimini yaptı, tekrar kadın başkan dedi

Mavi liste açık ara kazandı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 46. Dönem seçimleri, Mimar Kemal İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi 46. Dönem seçimlerine iki grup katıldı. Seçimleri Tezcan Karakuş Candan ve “Mimarlık Yaşamı Yeniden Örgütlemektir” şiarıyla bir araya gelen  “Demokrasi İçin Mimarlar Platformu” adaylarının olduğu mavi liste kazandı,  mavi liste seçimde büyük fark attı.

Mimarlar güven tazeledi

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 15-16 Şubat tarihlerinde gerçekleştirdiği genel kurul süreciyle, 2020-2022 yılları arasında görev yapacak 46. Dönem Yönetim Kurulu’nu seçti.

46.Dönem Olağan Genel Kurulu 15 Şubat 2020 Cumartesi DSİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı Müjdat Karaca’nın yaptığı genel kurulda, Mimarlar Odası Ankara Şubesi 45. Dönem Yönetim Kurulu çalışmalarına ilişkin görüşler dile getirildi, öneri ve talepler sunuldu. Kongrenin ardından Mimar Kemal İlköğretim Okulu’nda 16 Şubat Pazar günü saat 09.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılan oy verme işlemi sonucunda; “Mimarlık Yaşamı Yeniden Örgütlemektir” şiarıyla ile mücadeleye aday olan Demokrasi İçin Mimarlar Platformu Adayları seçildi.

Mimarların güven tazelediği seçimler sonucunda Demokrasi İçin Mimarlar Platformu adayları yönetimi oluşturdu. Resmi olmayan sonuçlara göre Demokrasi İçin Mimarlar Platformu’nun adayları Tezcan Karakuş Candan, Ünal Kara, Nihal Evirgen, Muteber Osmanpaşaoğlu, Tuğba Arslan, Ece Yoltay ve Özgür Bayramoğlu Mimarlar Odası Ankara Şubesi 46.Dönem Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine seçildi.

Son Güncelleme : 20.11.2020 - 15:48:57