26 Eylül 2020

Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri açıklandı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından, doğal ve kültürel değerlerin korunmasında büyük katkılar sunmuş olan mimar Emre Madran’ın anısına bu yıl beşincisi verilen "Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” açıklandı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, her yıl 26 Eylül tarihinde Emre Madran anısına düzenlediği "Emre Madran İzinde 'Edep Ya Hu' Buluşmaları"nın yedincisini online olarak gerçekleştirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, bu yıl 'Kültürel Miras ve Etik' teması ile  online gerçekleştirilen etkinlikte, kent ve koruma alanında yayın ve yazıları ile 2020 yılı Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri'ne değer görülen gazete, tv, ajans, radyo ve internet haberciliğindeki kişi ve kurumları açıkladı.

Candan,  ‘’Yaptıkları haberlerle ve yayınlarlarla Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin doğal ve kültürel varlıkları korumada verdiği mücadeleye destek olan ve mücadeleyi halkla buluşturan basın emekçilerine teşekkür ediyoruz. Kamu yararını savunan haberlerle, tüm baskılara rağmen sesimiz soluğumuz olarak mücadelemize omuz verdiler’’ dedi.

Ödüller 5 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde sahiplerine teslim edilecek.

ÖDÜLLER

TELEVİZYON HABERCİLİĞİ DALINDA

Saraçoğlu, Güvenpark ve Kapadokya ve Göreme, Ayasofya haberleriyle Halk Tv Ana Haber Sunucusu İrfan Değirmenci,

AOÇ, TCDD, ODTÜ, Ulus Tarihi Kent Merkezi haberleriyle, Fox TV Çalar Saat Ekibi, Çalar Saat Hafta sonu ekibi,  Ana Haber Ekibi adına, Fox TV Haber,

Başkentin gündemini, Ulus Tarihi Kent Merkezinden, Saraçoğlu Mahallesi’ne kadar, sözünü söyleyenlerin sesi olarak söz sırası programı ile Artı TV’

Atatürk Orman Çiftliği, Ayasofya, Saraçoğlu Mahallesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi, ODTÜ haberleriyle, KRT TV’ye

Pandemi sürecinde kent, mimarlık ve yaşam haberiyle, HT360 programıyla  Habertürk TV den Afşin Yurdakul’

YAZILI BASIN DALINDA

Başkent Ankara, AOÇ haberleriyle Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan

Atatürk Orman Çiftliği, kaçak saray ve kent haberleriyle Cumhuriyet Gazetesi Ankara Haber Müdürü İklim Öngel ve Cumhuriyet Gazetesi’nde yaptığı haberlerle Alican Uludağ

Güvenpark, AOÇ, Kapadokya, Ulus Tarihi Kent Merkezi haberleriyle, Evrensel Gazetesi Muhabiri Burcu Yıldırım

Saraçoğlu, AOÇ  Medipol, TCDD, Kapadokya, Güvenpark haberleriyle Birgün Gazetesi Muhabiri Burcu Cansu

AJANS HABERCİLİĞİ DALINDA

Kapadokya, Ulus Tarihi Kent Merkezi, İmrahor Vadisi haberleriyle, Anka Haber Ajansı

Munzur Gözeleri Haberleriyle, Pirha Haber Ajansı

İNTERNET HABERCİLİĞİ DALINDA

Kaçak Saray, AOÇ Saraçoğlu, Güvenpark, Kapadokya Haberleriyle Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan

Kent, Rant ve Kapadokya haberleri ile Gazete Duvar Yazarı Bahadır Özgür

YEREL BASIN DALINDA

Yerel Basın Dalında, Ulus Tarihi Kent Merkezi, Yerel Basın Dalında AOÇ Saraçoğlu, Güvenpark, Kapadokya Haberleriyle Zafer Gazetesi Muhabiri Alper Şaşmaz.

RADYO DALINDA

Başkent Gündemini halkla buluşturan Özgür Radyo ve Halk Radyo

DAYANIŞMA ÖDÜLÜNE

Nihal Kemaloğlu, Hale Gönültaş, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu, Hülya Kılınç, Müyesser Yıldız