26 Haziran 2020

Kent suçu işleyen Sinan Aygün, Candan hakkında suç duyurusunda bulundu

Candan: “Bu suç duyurusu sıkışmışlığın göstergesidir. Mücadelemiz toplum nezdinde büyük karşılık bulmuştur. Kent suçlarının peşini bırakmayacağız”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kamu yararına aykırı, kent suçu Togo ikiz kulelerinin inşasına ilişkin imar planı değişikliğine karşı dava açmış, yargı iptal kararı vermişti.   Mimarlar Odası Ankara Şubesi, aynı zamanda o dönemki mühürlememe işleminin iptali için de dava açmış o davada da iptal kararı verilmişti. Yeni dönem belediyesi mahkeme kararını uygulayarak yapıyı mühürlemişti. Bu durum kamuoyunda büyük gündem olmuştu.

Kent suçu işleyen Sinan Aygün, inşaatının mühürlenmesinin ardından Mimarlar Odası Ankara Şubesi hakkında pek çok mesnetsiz iddia ortaya attı.  Bu toplum nezdinde karşılık bulamayınca şimdi de Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında suç duyurusunda bulundu. Aygün, Candan hakkında “Haksız rekabet, hakaret, iftira, görevi kötüye kullanma, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” gerekçelerini sunarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Konu hakkında değerlendirme yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“Bu suç duyurusu sıkışmışlığın göstergesidir. Mücadelemiz toplum nezdinde de büyük karşılık bulmuştur, bundan rahatsız olunmuştur. Kent suçu işleyenlerin peşini bırakmayacağız. Kişiye özel ayrıcalıklı imar rantına mahkeme dur demiş, belediye de mühürlemiştir. Biz tam da görevimizin gereğini yerine getirdik. Bilimden ve teknikten gücünü alan kamu yararını savunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bu tür girişimler bizi yıldırmayacaktır. Gökçek ve Aygün hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Televizyon programlarında hakarete varan cümleler kuran kendisidir. Ankara’daki kentsel rant paylaşımını, ayrıcalıklı imar haklarını parsel parsel takip etmeye devam edeceğiz, TOGO ikiz kuleleri davasında ortaya çıkan girift ilişkiler buzdağının görünen yüzüdür. Çukurambar’dan çevre yoluna kadar bunun gibi onlarca ayrıcalıklı imar hakkı verilmiş ve odamızca onlarca dava açılmıştır. Ankaralının hakkını gasp edenler yargı önünde hesap verene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz”

Son Güncelleme : 01.07.2020 - 11:44:44