29 Temmuz 2020

Yargı,  Güvenpark plan iptali davasında bakanlığın ve belediyenin yürütmeyi durdurma talebini reddetti

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucu Güvenpark Koruma Amaçlı İmar Planları’nın iptal edilmesinin ardından, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi, yürütmeyi durdurma talebiyle davayı istinafa taşıdı. Yargı bakanlığın ve belediyenin yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  “Bayrama girerken, karar Ankaralılar için bayram hediyesidir.  Güvenpark’ın altına otopark yapılmasını da sağlayan koruma amaçlı imar planı yargı tarafından iptal edilmişti. Davalı taraflar olan Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, yargının verdiği iptal kararının yürütmesinin durdurulması için istinafa başvurdu.  Yargı, iptal kararı yürürlüktedir demiştir. Güvenpark’ta Koruma Amaçlı İmar Planları iptal edilmişken, ve mahkeme altyapı ile ilgili düzenlemelerin parkın özgün yapısını bozacağını ifade etmişken, bakanlığın çalışmalara devam etmesi, Büyükşehir’in de Güvenpark kentsel tasarım projesini gündeme alması hukuksuzdur. Yargının verdiği bu karar Güvenpark’ta ki haklılığımızı bir kez daha ortaya çıkartmıştır. İyi bayramlar.”

Son Güncelleme : 10.08.2020 - 21:53:24