19 Eylül 2020

Mimarlar Odası yeni yönetimini seçecek

Mimarlıkla Gelecek Platformu, mimarlığın ve ülkenin sorunları için mücadeleye aday

Mimarlar Odası 47. Dönem Olağan Genel Kurulu ile yeni yönetimini seçecek. Seçimlerde iki liste yarışacak

Mimarlıkla Gelecek Platformu, ‘’Gelecek düşleri kurmaya, o düşü büyütmeye, meslek odalarımızı kapatmak ve yetkisizleştirmek isteyenlere karşı proaktif mücadeleye’’ şiarıyla TMMOB Mimarlar Odası Genel Merkez yönetimine aday olduğunu açıkladı.

Mimarlıkla Gelecek Platformu’nun  Mimarlar Odası 47.  Dönem  Merkez Yönetim Kurulu  Asıl Adayları, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mustafa Özçelik, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Ömer Sakar, Eda Velibaşoğlu, Ünsal Keser ve A.Nuray Bayraktardan oluştu.

Mimarlıkla Gelecek Platformu mücadeleye adaylığını şu ifadelerle dile getirdi:

‘Yürüyenler, hep yerinde duranların önüne geçerler. Birlikte yürümeye var mısınız? Mimarlığın ve ülkenin sorunları elinden gelenin ötesinde bir çaba ve mücadeleyi istiyor. Farklı düşüncelerde de olsak ortak bir geleceğimiz olabilir. Mimarlar Odası 47.Olağan Genel Kurulu'nda Cumhuriyet değerlerini korumaya, Cumhuriyetin 100.yılında yeniden ülkeyi imar etmeye, eğitimden haksız rekabete, işsizlikten, telif haklarına, imar kanunundan mimarlık kanuna kadar yasalar yazmaya, diplomalarımızın saygınlığını kazanmaya, doğa talanına karşı durmaya, mimarlığın sorunlarını görünür kılmaya, güvencesizliğe beyin göçüne karşı genç meslektaşlarımızla dayanışmaya, mimarlar odası mekanlarının, işsizlere, bürosunu kapatanlara, iş görüşmesi yapmak isteyenlere, teknoloji üretmek isteyenlere, kültürel ve sosyal bir buluşma ortamı yaratmak için tüm mimarlara açmaya mekansal dayanışmaya, gelecek düşleri kurmaya o düşü büyütmeye, meslek odalarımızı kapatmak ve yetkisizleştirmek isteyenlere karşı proaktif mücadeleye, birlikte yürümeye adayız.’’

Son Güncelleme : 04.12.2020 - 14:40:25