15 Ekim 2020

Mimarlar: ’’Basını susturmanıza izin vermeyeceğiz, Medipol haberlerinde kaynak biziz davayı bize açın’’

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi'nin, BirGün'ün 'Medipol ve TCDD hakkında suç duyurusu' haberine 100 bin TL'lik tazminat davası açmasına sert tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Sağlık Bakanı’na seslenerek,  ‘’Medipol haberlerine ilişkin basını susturmaya yönelik açılan davada, tazminat ve tekzip ile ilgili haberin kaynağı biziz davayı bize açın’’ dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak  Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ile, görevi kötüye ve ihmal nedeniyle  Medipol Üniversitesi yetkilileri, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. Ankara Tren Garı Yerleşkesi içerisinde yer alan 92 yıllık tarihi misafirhane Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol’e tahsis edilmiş ve buna rağmen bu binada yer alan ortak ısıtma sistemi ayırmak için TCDD'nin 233 bin liralık harcama yapılmıştı. Basını susturmak için, suç duyurusu' haberine 100 bin TL'lik tazminat davası açanlar şunu iyi bilsinler ki, biz halka gerçekleri söylemeye devam edeceğiz, basını susturmanıza izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Candan, ''Eğer asılsızsa bütün belgeleri açıklayınız. TCDD’de de asılsız dediniz, Medipole devredildiği ortaya çıkmadı mı? Çıktı, bu yapılanları örtbas etmek, basını sindirmeye çalışmaktır. Basına baskı yapmayı bırakın. Bu basın üzerinde yeni bir baskı ortamı yaparak halkın haber alma özgürlüğü engellenmektir’’ dedi.

Son Güncelleme : 26.10.2020 - 14:53:07