23 Eylül 2020

ODTÜ’ye cami mi yapılıyor?

ODTÜ’de mescidin/din evinin yanında parselasyon planı yapıldı. Plan ODTÜ’ye cami mi yapılıyor? sorusunu gündeme getirdi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bütüncül bir şekilde hedefte olduğu, orman alanlarının tahsislerle, yol yapımları ile gündeme geldiği ODTÜ’nün, toprak bütünlüğünün parçalaması sürecinin yeniden rektör atanan Verşan Kök ile hızlanacağını defalarca kez dile getirmişti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kurumların ODTÜ’den yer tahsisi istediklerini de ifade etmişti. ODTÜ’ye dair her adımı ve gelişmeyi titizlikle takip eden  Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 7 Eylül’de Yalıncak Mahallesi ODTÜ yerleşkesi içerisinde bulunan 821, 822, 828, 829, 832, 833, 834, 835, 840, 841, 842, 843, 846, 851 numaralı parsellerin bulunduğu alana ait parselasyon planının askıya çıktığını bildirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ‘’ODTÜ’de bu parselasyon planıyla amaçlanan nedir? ODTÜ’de din evi/mescidin hemen yanında yapılan parselasyon planı, bir anda aklımıza ‘Din evi ve mescidin talebi karşılamadığı gerekçesiyle genişletilmesi büyütülmesi mi düşünülüyor?’ sorusunu getirirken, bu konuda bir hazırlık yapıldığına dair duyum aldık. ODTÜ rektörlüğü bu konuda kamuoyuna açıklama yapmalıdır. ODTÜ’ye cami mi yapılıyor?’’ dedi.

ODTÜ’nün yeşil aksının ve geleneğinin parçalanmasına izin vermeyeceğiz

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

‘’ Parselasyon planını bulunduğu alan Metalürji Mühendisliği ile mescit/din evini arasında kalıyor. Süreci titizlikle takip ediyoruz. ODTÜ Rektörlüğü’ne bu alanla ilgili bir imar uygulamasını yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa neden yapıldığını sorgulayan ve buna dair projeleri talep eden bir resmi yazıyla da başvurduk. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak ODTÜ geleneğinin  yanında olacağız. Ankara’nın kent merkezindeki nefes alanının rant ve talan politikalarıyla parçalanmasına seyirci kalmayacağız.’’

Candan, ilanda ‘’Onaylı vaziyet planına uygun olarak 3194 sayılı İmar Kanunun 18. maddesi hükümlerince hazırlanan söz konusu imar uygulaması uygulama sorumluluğunun talep eden kurumda kalması kaydıyla 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 102 (k) maddesi uyarınca 02.09.2020 tarih ve 183097 sayılı ve 07.09.2020 tarih ve 186299 sayılı Bakanlık Makamı Olur’ları ile onaylanmıştır.Söz konusu İmar Uygulaması, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 19. maddesi gereğince 07.09.2020-07.10.2020 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilan panosunda ve internet sitesinde askıya çıkarılmıştır’’ ifadelerine yer verildiğini de söyledi.

Son Güncelleme : 04.12.2020 - 14:40:25