Bilirkişilik Temel Eğitimi

11/08/2017 tarihli ve 169 sayılı Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esaslarına İlişkin Adalet Bakanlığı Genelgesi ile 22 Ağustos 2017 tarihli duyuruya istinaden 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu gereğince bilirkişilik başvuruları öncesinde “BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ”ne katılmak ve sonucunda sertifika sahibi olma zorunluluğu getirilmiştir.

Bu kapsamda Odamız ikinci eğitimi 13-16 Kasım 2017,  üçüncü eğitimi  25-26 Kasım / 2-3 Aralık 2017 (3. eğitim iki haftasonu sürecektir), 4. eğitimi ise 27-30 Kasım 2017 tarihlerinde açacaktır.

Eğitimlerde kontenjan 24 kişi ile sınırlıdır. Kayıtlar başvuru sırasına göre alınacaktır. Eğitimler 6 saat/ 4 gün olarak,18 saatlik Teorik Eğitim Hukukçu akademisyen tarafından; 6 saatlik Uygulama Eğitimi; mimar eğitimciler tarafından örnek rapor üzerinden verilecektir.

Saygılarımızla,
Namık Kemal Kaya
44. Dönem Yönetim Kurulu adına
Sekreter Üye

EK 1: Bilirkişilik Temel Eğitimi Kayıt Formu

EK 2: “Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esasları” Genelgesi, No:169

EK 3: Bilirkişilik Temel Eğitimi Kaynak Kitabı ve Bilirkişilik Temel Eğitimi Kitabı http://bilirkisilik.adalet.gov.tr/sayfalar/bilirkisiliktemelegitimkitaplari.html

Notlar:

• Koşulları sağlayan katılımcı adayların kayıt olmak için aşağıdaki belgelerle Odamıza başvurmaları gerekmektedir.

-       1 Adet vesikalık resim ile birlikte Kayıt Formu, (EK 1)

-       Nüfus cüzdanı fotokopisi (Mimarlar Odası üyesi olmayanlar için)

• Katılım Ücreti: TMMOB Yönetim Kurulu’nun kararı uyarınca TMMOB’a bağlı Oda üyeleri için KDV dahil 600 TL; diğer başvurular için KDV dahil 750 TL dir.
  • Kayıt Formu’nda “Alt Uzmanlık Alanı” hanesini doldururken “Bilirkişilik Alt Alanları Listesi”nden

yararlanmak için bkz.  http://mo.org.tr/bilirkisilik/index.cfm?PgID=76

• Katılımcıların 24 saatlik eğitimin en az 22 saatine devam etmeleri zorunludur. Sağlık raporu veya diğer engeller devam zorunluluğunu ortadan kaldırılmamaktadır.
  • Katılımcıların Bilirkişilik Temel Eğitimi Kaynak Kitabı ve Bilirkişilik Temel Eğitimi Kitabını eğitim süresince yanında bulundurması gerekmektedir.
Son Güncelleme : 23.11.2017 - 14:16:16