11 Mayıs 2020

Mimarlar,  Ankaralılar'ın temiz su içme hakkını engelleyen belediye meclis üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu

Halkın sağlığıyla oynayanlar görevlerini kötüye kullanmış, anayasal suç işlemişlerdir

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla, 13 ilçede asbestli ve eski boruların değiştirilmesi ile Tatlar Arıtma Tesisinin iyileştirilmesi için ASKİ’nin 360 milyon TL kredi kullanma talebinin reddedilmesini yargıya taşıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan “İnsan sağlığı açısından hayati önem taşıyan temiz su hakkı için Gökçek döneminden bu yana mücadele ediyoruz. Temiz su içmek Ankaralıların ve tüm insanlığın hakkı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde temiz su sağlamak adına, asbestli boruların değiştirilmesi için kredi alınmasına onay vermeyen belediye meclis üyeleri anayasal suç işlemişlerdir, haklarında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Ciddi sağlık sorunları yaşanabilir

Mevcut su arıtma sisteminin yenilenmesinin hayati önem taşıdığını bununda bilimsel raporlarla ortaya konulduğunu belirten Candan, ‘’Arıtma tesisinin yetersiz kalması nedeniyle Ankara Çayı ve Sakarya Nehri’nin sulama kaynağı olarak yetersiz kalması durumunda sağlıklı gıdaya erişmekte mümkün olmayacaktır. Ankaralıların temiz su içme hakkını ve sağlıklı çevrede yaşama hakkını gasp eden meclis üyeleri görevlerini kötüye kullanmaktadır. Kentin altyapısı o kentte yaşayan herkes içindir. Gökçek döneminde temiz suya erişilmesi için yatırım yapmak yerine milyarlar Ankapark gibi hukuksuz bir  projeye yatırıldı. Asbestli boruların değişmesini istemeyen meclis üyeleri Gökçek’in yolundan mı gidiyorlar? Süreci yakından takip ediyoruz. Ankara halkının hakkını gasp edenler metal yorgunluğu teşhisiyle görevden el çektirildiler. Mücadelesi ile metal yorgunluğu teşhisini koydurtan odamızın gözleri üzerinizdedir. ’’

Son Güncelleme : 26.11.2020 - 16:01:22