27 Ekim 2017

Bilirkişilik temel eğitimleri devam ediyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 11/08/2017 tarihli ve 169 sayılı Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esaslarına İlişkin Adalet Bakanlığı Genelgesi ile 22 Ağustos 2017 tarihli duyuruya istinaden 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu gereğince bilirkişilik başvuruları öncesinde alınması zorunlu, bilirkişilik temel eğitimi veriyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde Ekim ayında başlayan eğitimler devam ediyor.

Eğitimler hakkında bilgi veren Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu şunları söyledi:

“Bu kapsamda eğitimlere 6754 Sayılı Bilirkişilik Kanunu’nun ardından çıkan yönetmelikle eğitim vermeye yetkili altı kurum arasında yer alan TMMOB ve bağlı odalarından Mimarlar Odası, kısa sürede Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Bilirkişilik Dairesi Başkanlığı’nın “Bilirkişilik Temel Eğitiminin Usul ve Esasları”na ilişkin genelgesi uyarınca istenen koşulları sağlayarak deneyimli eğitimcileri bu eğitimleri vermeye başladık. Yargı alanında bilirkişi olmak için ‘Bilirkişilik Temel Eğitimine katılma zorunluluğu nedeniyle, Mimarlar Odası Ankara şubesi çok sayıda başvuru üzerine hafta içi ve hafta sonu seçenekli eğitim programları düzenledi. 19-22 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen ilk eğitim, katılımcıların yüksek memnuniyeti ile tamamlandı. İkinci eğitim, 13-16 Kasım 2017, yapılacak.  Üçüncü eğitim ise 25/26 Kasım – 2/3 Aralık 2017 tarihlerinde yapılacak. Kontenjan 24 kişi ile sınırlı olup başvuru sırasına göre kesin kayıt yapılıyor. Eğitimler 6 saat/ 4 gün olarak düzenlenmiş olup,18 saatlik teorik eğitim hukukçu akademisyen tarafından; 6 saatlik uygulama eğitimi ise bilirkişilikte deneyimli mimar eğitimciler tarafından örnek raporlar üzerinden veriliyor. Eğitimlere mimarlar dışında farklı disiplin ve branşlardan koşulları sağlayan herkes katılabiliyor.”

Son Güncelleme : 16.10.2018 - 11:12:24