16 Ocak 2017

Mimarlardan Büyükşehir’in Çevre Düzeni Planı'na jet yanıt

Melih Gökçek doğru söylemiyor. Mimarlar Odasına Çevre Düzeni planına ilişkin hiçbir bilgi verilmedi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 2038 Ankara Çevre Düzeni Planı’nın kabul edildiğini duyuran Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin “Mimarlar Odasını bilgilendirdik”  açıklamasını yalanladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir’e “Mimarlar Odasına hiç bir şekilde bilgi verilmedi. Resmi yazı ile istediğimiz bilgi ve belgeler gönderilmedi. Büyükşehir Belediyesi algı yönetimi yapıyor.” diyerek tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediyesi’nin 2038 Çevre Düzeni Planı’na ilişkin Mimarlar Odası’nı bilgilendirdik açıklamasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Konuya dair açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  “Plan yapma sürecinde, katılımcılık en önemli süreçlerden biridir. Bu süreçte Mimarlar Odasına bilgi vermediği halde bilgilendirdik diyerek doğru bilgi vermeyen Büyükşehir Belediyesi’nin planının tartışmalı olacağı çok açıktır” dedi.

Amaç algı yönetimi...

Candan , sözlerine şöyle devam etti:

“Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çevre düzeni planı ile ilgili bilgi ve belgelerin gönderilmesine ilişkin talebimiz karşılıksız kalmıştır.  Büyükşehir Belediyesi algıyı yönetmeye çalışmaktadır. Bugüne kadar Ankara’ya yönelik yaptıkları yapacaklarının garantisidir. Çevre Düzeni planı, bugüne kadar kent ölçeğinde yaptığı hukuksuzluklarının meşrulaşacağı bir plan mıdır göreceğiz. Umarız bizi yanıltır. Ancak ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz… Ankara’nın bugün hukuksuz ve bilimsel planlama süreçlerinden uzak bir müdahalesi ile karşı karşıyayız. Yapılan bu çevre düzeni planın, hukuksuzluğu hukuk haline sokacak bir yaklaşım içerisinde olması büyük ihtimaldir. Mimarlar Odasına çevre düzeni planı ile ilgili herhangi bir bilgi ve belge verilmediği gibi, bilgi verildi sözleri gerçek dışıdır. Melih Gökçek doğru söylemiyor. Bu durum bile her şeyi ortaya koymaktadır.”

Son Güncelleme : 23.11.2017 - 14:16:16