24 Ocak 2017

Milli basketbolcu ve mimar Gülseren Gönül’ü kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın formasını giyen ilk oyunculardan olan mimar ve Cumhuriyet’in yılmaz savunucularından olan Gülseren Gönül, 66 yaşında hayatını kaybetti. Aynı zamanda Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyesi olan Gülseren Gönül’ün ardından taziye mesajı yayınladı.

O mili bir basketbolcu, bir mimar, cumhuriyet sevdalısı  bir yürekti

Gülseren Gönül’ün Danıştay Parkı başta olmak üzere, AOÇ mücadelesinde kent mücadelesine verdiği desteğin unutulmaz olduğunu hatırlatan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Büyük üzüntü içindeyiz, mimarlık camiası meslektaşını, Türkiye milli basketbolcusunu, kent mücadelesinde yer alanlar yılmaz bir savaşçıyı kaybetti. Gülseren Gönül’ün Danıştay parkındaki ağaçların yıkımına karşı kendisini ağaçlara zincirlediği fotoğrafı, kent mücadelesinin en önemli simgelerinden birisi bizim için. O milli bir basketbolcu, bir mimar, cumhuriyet sevdalısı bir yürekti. Kendisini saygı ve sevgiyle anıyor, mimarlık camiasına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.

Gülseren Gönül Hakkında

1950 yılında Ankara’da doğmuş, 1963 yılında Özel Yükseliş Koleji'nde basketbola başlayan, 2,05'lik boyuyla Türkiye tarihinin en uzun basketbolcusu olarak tarihe geçti.  1966'da kurulan ilk kadın basketbol milli takımında yer aldı. 1974 yılında Ankara Devlet Mimarlık - Mühendislik Akademisi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Başarılı spor hayatını uluslararası alanlarda da sürdüren sempatik dev basketbolcu, 1976'da Avusturya'ya transfer olarak yurt dışında basketbol oynayan ilk Türk sporcu unvanını elde etti.  Viyana takımını bölgesel lig şampiyonu yapan Gülseren Gönül, aşırı ve hızlı büyüme hastalığından kaynaklı 3 kez ameliyat oldu. Sonrasında Beşiktaş ve ODTÜ'de spor yaşamını sürdüren 1983 yılında, basketbol hayatını ardında sayısız başarılar bırakarak sonlandırdı.

Son Güncelleme : 23.11.2017 - 14:16:16