23 Haziran 2017

Mimarlar adalet için yürüdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Herkes için adalet” diyerek başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne destek büyüyor. Yürüyüşün 8. gününe Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve TMMOB da katıldı. Mimarlar yürüyüşte hep bir ağızdan “Adalet istiyoruz” sloganını attı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve TMMOB, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanması sonrasında başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne katılarak destek verdi.

Yürüyüşe Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube  İkinci Başkanı Ali Atakan, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Songül Üzgün, TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz, TMMOB 2. Başkanı Züber Akgöl, TMMOB Saymanı Bahattin Şahin ve çok sayıda oda yöneticisi katıldı

Yürüyüşte  “Ülkemiz ve halkımız için Adalet” yazılı pankart açıldı. Mimarlar ve mühendisler üzerlerinde adalet yazılı tişörtler ve baretlerle yürüdü. Yürüyüşte mimarlar ve mühendisler hep bir ağızdan Adalet diye haykırdı.

Adalet arayışı bu ülkenin onurudur

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Adalet arayışımız devam ediyor, AOÇ, İller Bankası, Marmara Köşkü ve tüm Cumhuriyet dönemi yapıları adaletin olmadığı bir süreçte cehaletle yıkıldılar. Bu nedenle adalet yürüyüşüne biz de katıldık.  Adalet arayışları küçük domino taşları gibi her yerde dizildi ve adalet arayışları birikti. Ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu domino taşlarını devirdi ve bu yürüyüş Türkiye’nin her yerine yayıldı. Örgütlü bir cehalet süreci yaşıyoruz. Hepimiz için gerçek olan adalet arayışı bu ülkenin onurudur. Hemen hemen her alanda hukuksuz bir süreçle karşı karşıyayız. Haklarımızı koruyacak hukuk devleti ortadan kaldırılıyor. Hukuk önünde eşitlik ilkesi kaçak sarayda mahkemenin verdiği karara uymayacağını deklere eden Cumhurbaşkanı ile rafa kalktı. Hukukun üstünlüğü, üstünlerin hukuku haline geldi. Haklı ile haksızı ayıran mekanizmaya siyasetin baskısı girdi. Haksızlıklara karşı karşıya kaldığınızda hakkınızı aradığınız mahkemeler siyasete bağlandı. Hak hukuk kalmadı. Haksızlığa karşı hukuk yoluyla hak arama mücadelesi neredeyse bitti. Hile ile elimizden alınan referandum süreci ile toplumsal sözleşme bozuldu, toplumu bir arada tutan değerler altüst oldu. Adalet arayışları, haklı taleplerimiz, hukuksal süreç tıkandı. Adalet herkese lazım. Bir kişinin ağzından çıkacak adalet, adalet değildir. Türkiye uzun süredir gerçek adalete aç. Adalet yürüyüşü hepimizin talebi, isteği, hukuksuzluğa karşı isyanıdır. Bu yürüyüş uzun ve meşakkatli bir adalet arayışının simgesidir. Bu sesi büyütmek hepimizin boynunun borcudur.”

Yürüyüşe, KHK’larla ihraç edilen akademisyenler de katılarak destek verdi.

Son Güncelleme : 23.11.2017 - 14:16:16