24 Şubat 2017

AOÇ yeni yol projelerini yargıya taşıyacağız

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çivi bile çakılmaması gereken, birinci derece doğal tarih ve SİT alanı olan Atatürk Orman Çiftliği alanında yeni yollar yapmak için meclis kararı almasına tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 14 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Göksu Kavşağı – Kardelen bağlantı yolu, Etimesgut Etiler Cad.- Ayaş yolu  - İst.Yolu,(Hipodrum bağlantısı), İstasyon Cad. yol genişletmesi, Çankaya Lodumlu Milli Botanik bahçesi civar yolları, Sabancı Bulvarı, Eskişehir Yolu, Hacettepe Kavşağı vb. yol genişletme dönüş yol projeleri için, AOÇ alanları içerisinde düzenlenen yol güzergahlarına ilişkin imar planı revizyonu kararı alındığını bildirdi.

Yargıya taşıyacağız

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışı vasiyetini ihlal ederek, birinci derece doğal ve tarihi doğal SİT alanı olan AOÇ’yi yeni yollarla parçalanmasına izin vermeyeceğiz. Kararı yargıya taşıyacağız” dedi.

Candan şöyle devam etti:

“Atatürk Orman Çiftliği, cumhuriyet değerlerinin simge mekanıdır. AOÇ’nin değerlerinin korunması için açtığımız 100 dava devam ediyor, AİHM süreci devam ediyor. AOÇ’nin dolayısıyla cumhuriyet değerlerinin parçalanmasına yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Koruma amaçlı imar planına mahkeme iki kez iptal etti. AOÇ Alanları Yol Projelerine İlişkin 1/10.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu, 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Revizyonu’nun onay için Koruma Kuruluna sevk edildi. Birinci derece doğal ve tarihi SİT alanı olan AOÇ’nin talanına izin verilmemesi için Koruma Kurulu’nu göreve davet ediyoruz. Atatürk Orman Çiftliği’nin talanına ilişkin verilen her karar, Mustafa Kemal Atatürk ve onun bize emanetine ihanet olacaktır.”

Son Güncelleme : 23.11.2017 - 14:16:16