19 Nisan 2017

Meslek örgütlerinden referandum iptal edilmeli çağrısı

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), mühürsüz pusulaları geçerli sayması, seçim bölgelerindeki ihlaller, şaibeli referandum sonuçları ve başkanlık sistemi Türkiye’nin dört bir yanında protesto ediliyor. Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB Ankara Şubeleri, ATO ve ASMMO’nun çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, “Referandum iptal edilmelidir. OHAL kaldırılmalı, demokratik-katılımcı, toplumun genelinin katıldığı, sivil-demokratik bir anayasa hazırlanmalıdır” çağrısında bulundu

Yüksek Seçim Kurulu’nun mühürsüz pusulaları geçerli sayması kararına tepkiler artarak devam ediyor. Türkiye’nin birçok ilinde şaibeli seçim sonuçları vatandaşlar, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler tarafından protesto ediliyor. KESK, DİSK TMMOB, Ankara Şubeleri ile ATO ve ASMMO Sakarya Caddesi’nde ortak eylem yaptı.

Yalana teslim olmayacağız

“Yalana teslim olmayacağız” sloganın atıldığı eyleme, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşen Gül Şimşek, Muteber Osmanpaşaoğlu, Duygu Tekin ve çok sayıda mimar üye katıldı.

Ortak basın açıklamasını okuyan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman, “Baskı ve adaletsiz koşullarındaki kampanya süreci, seçim günü yaşanan gizli oy açık sayım ihlali, mühürsüz pusula ve zarfların geçerli sayılması, seçim bölgelerinde müşahitlere ve tarafsız gözlemcilere yönelik baskılar, Anadolu Ajansı’nın yayınları, YSK’nın kanuna aykırı açıklama ve kararları nedeniyle referandum meşru değildir” dedi.

Sivil demokratik bir anayasa hazırlanmalı

Kahraman, sözlerine şöyle devam etti:

“Her şeye rağmen bu eşitsiz yarışta seçmenin yarısı anayasa paketini reddetti. Anayasalar toplumsal sözleşmeler olduğuna göre hazırlanışından oy sunumuna kadar bütün süreçlerinin demokratik olması gerekir. İktidar 16 Nisan referandumunun sonuçlarına dayanarak ülkeyi yönetemez. Bu nedenle 16 Nisan referandumu iptal edilmelidir. OHAL kaldırılmalı, demokratik-katılımcı, toplumun genelinin katıldığı, sivil-demokratik bir anayasa hazırlanmalıdır” dedi.

Son Güncelleme : 25.07.2017 - 15:18:38