08 Eylül 2017

Taş Mektep şenlikle açılacak

Mimarlar Odası Ankara, Eskişehir, Gaziantep, Trabzon Şubeleri’nin Rize'nin Fındıklı ilçesi Gürsu Köy'ünde taşımalı eğitimden kaynaklı boşaltılan köy okulunu, mimarlık, peyzaj mimarlığı ve çevre mühendisliği öğrencileri ile yeniden yaşam alanına çevirdiği Taş Mektep’in açılışı yapılıyor.

Bu kapsamda düzenlenen açılış şenliği 8 Eylül 2017 tarihinde Gürsu Köyü’nde gerçekleşecek. Şenlik saat 18:00’da tulum eşliğinde kurulacak halk sofrası ile başlayacak.

9 Eylül Cumartesi Günü saat 16:00’da, 68 Kuşağı'nın liderlerinden Cihan Alptekin’in hayatını konu alan, Nuran Alptekin Kepenek’in kaleme aldığı “Bizum Cihan”  ile Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,42. Dönem Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan ve Avukat Gökçe Bolat’ın yazdığı Kaçak Saray mücadelesini ve AOÇ’nin nasıl talan edildiğini anlatan “Kaçak Saray” kitabının imza günü gerçekleştirilecek

Şenlik açılış konuşmalarıyla devam edecek. Ardından Taş Mektep’in projelendirme sürecini anlatan belgesel gösterimi yapılacak.

Daha sonra Grup Marsis  saat 19:00’da sahne alacak. Korhan Özyıldız, Erdem Akın ve Mustafa Eyüboğlu şarkılarını seslendirecek. Müzisyen İbrahim Karaca ise katılımcılara tulum ziyafeti sunacak.

Son Güncelleme : 19.09.2017 - 10:53:33