17 Mart 2017

Türkiye’yi, ‘Oyun Engel Tanımaz’ projesi temsil edecek

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) Çocuk ve Mimarlık Çalışma Programı kapsamında verilen ve Türkiye ayağı Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından yürütülen 2016-2017 UIA Çocuk ve Mimarlık Altın Küp Ödülleri’nin ulusal jürisi 3 Mart 2017  tarihinde toplandı.

Özgen Acar ( Gazeteci, Yazar, Cumhuriyet Gazetesi ), Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zafer Akdemir ( Y. Mimar, Yıldız Teknik Üniversitesi ), Doç. Dr. Nuray Bayraktar ( Y. Mimar, Başkent Üniversitesi), Tezcan Karakuş Candan ( Mimar, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı ), Doç. Dr. Esra Şahin Burat ( Y. Mimar, Mersin Üniversitesi ), Doç. Dr. Tülin Şener ( Eğitim Psikolojisi Uzmanı ) ve Doç. Dr. Hikmet Sivri Gökmen’den ( Y. Mimar, Dokuz Eylül Üniversitesi ) oluşan jüri, projeleri Özlem Dengiz Uğur (Mimar) raportörlüğünde inceledi.

Bursa’dan “Nilüfer Kent Konseyi’nin “Oyun Engel Tanımaz” projesi jürinin oy birliği ile “Kuruluş Ödülü” kategorisinde seçildi. Proje uluslararası süreçte Türkiye’yi temsil etmek üzere UIA Çocuk ve Mimarlık Çalışma Programı’na gönderildi.  Uluslararası ödül jürisi Nisan 2017 de toplanacak.

Uluslararası UIA Çocuk ve Mimarlık Altın Küpler Ödülleri 3 – 10 Eylül 2017 tarihlerinde, Kore-Seul’de yapılacak olan 26. UIA Kongresi'nde (UIA 2017 Seul) sunulacak.

Ayrıca kazanan ve övgüye değer bulunan başvurular bu kongredeki UIA Çocuk ve Mimarlık Çalışma Programı sergisi kapsamında sergilenecek.

UIA Çocuk ve Mimarlık Çalışma Programı ile mimarlık kültürünün temellerini atarak, okul öncesinden 18 yaşına kadar (18 yaş dahil olmak üzere) çocuk ve gençlerin, mimari tasarımı şekillendiren ve çevremizi oluşturan süreçleri anlamalarına katkıda bulunan bireyleri ve kuruluşları tanımak teşvik etmek ve desteklemek amaçlanıyor.

Okunma Sayisi : 2078
Son Güncelleme : 25.07.2017 - 15:18:38