26 Eylül 2017

Mimarlar,  Madran’ı vefatının 4 yılında etkinliklerle anacak

Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  doğal ve kültürel değerlerin korunmasında büyük katkılar sunmuş olan mimar Emre Madran’ı  aramızdan ayrılışının dördüncü yıl dönümünde, 26 Eylül 2017 Salı günü bir dizi etkinlikle anacak.

"Emre Madran Anısı'na Edep Ya hu Buluşmaları"nın dördüncüsü kapsamında düzenlenecek anma programının bu yılki teması “ Kültürel Miras Üzerindeki Güncel Tehditler ve Koruma Amaçlı Toplumsal Eylem Planı” olarak belirlendi.

Anma programı saat 14:00’da TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Namık Kemal Kaya ve  TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

ODTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Aydan Balamir saat 14:30’da  “Kültürel Miras Üzerindeki Güncel Tehditler ve Koruma Amaçlı Toplumsal Eylem Planı”adlı tematik bir sunuş yapacak.

Program, saat 15:30’ta  “Koruma Kültürünün Yaygınlaştırılması: Sorumluluklar, Görevler, Pratikler” adlı panel ile devam edecek.

Basın ödülleri açıklanacak

Oturum başkanlığını ODTÜ Mimarlık Bölümü  Öğretim Görevlisi  Güliz Bilgin Altınöz’ün yaptığı panele konuşmacı olarak Mimarlar  Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  TSMD’den Aytek İtez, DOCOMOMO TR’den Prof Dr. Elvan Altan, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Fuat Gökçe, Mimarlar Derneği 1927’den Doç. Dr. Lale Özgenel,  Sözcü Gazetesi yazarlarından Özlem Gürsos katılacak

Panel tartışma bölümüyle sürecek. Programda 2. Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri açıklanacak. Etkinlik belgesel gösterimi ve kokteyl ile son bulacak.

Son Güncelleme : 16.10.2018 - 11:12:24