26 Nisan 2017

Ankara’da YSK başkanı ve üyeleri hakkında suç duyurusu yapıldı.

Başkent Türkiye için Adalet arıyor

Ankara’da Demokratik kitle örgütleri bazı meslek odaları ve sivil toplum örgütleri, YSK Başkanı Sadi Güven ile kurul üyeleri hakkında, referandumda mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması yönünde verdikleri karar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusuna,TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Yönetim Kurulu Üyeleri, Halkevleri, Tüketici Hakları Derneği, Pirsultan Abdal 2 Temmuz Vakfı, Pirsultan Abdal Kültür Derneği Ankara Şubesi, Ankara Tabip Odası, Cumhuriyet Gazetesi okurları , Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği, Yargıçlar Sendikası,Birleşik Kamu İş Konfederasyonu,Yurttaş Hakları Derneği,ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ne Türkiye ne de Türkiye’deki halk bu adaletsizliği  hak ediyor

Suç duyurusu öncesi Yargıtay önünde grup adına açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Adalet arıyoruz. Türkiye’de olmayan, kaybettiğimiz adaleti bugün yine hukuk yoluyla aramaya devam ediyoruz. Buradan çıkacak bütün sonuçlara göre de bu adalet arayışımız uluslararası boyutlara kadar taşınacak. Ne Türkiye ne de Türkiye’deki halkı bu adaletsizliği hak ediyor. Ülkemizi bu duruma getiren yöneticilerin gerçekten süreçten uzaklaşmaları, ayrılmaları gerekiyor. Türkiye  ve oy veren herkes için Adalet arayışımız sürecek” dedi.

16 Nisan günü yapılan anayasa değişikliği referandumunda, mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılmasına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve üyeleri hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, muhalefet şerhi koyan üye hakkında ise suç duyurusunda bulunulmadı.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri, şikayet dilekçelerini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi  Basın Birimi

Son Güncelleme : 22.09.2017 - 15:14:36