02 Mart 2017

Asbestli tır şikayetine  BİMER’den trajikomik cevap

Sistem baştan çökmüş

Havagazı Fabrikası’nın yıkımı sırasında ortaya  çıkan taşınan asbestli hafriyat hiçbir koruyucu önlem alınmadan taşınmıştı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 27 Şubat tarihinde içinde kontamine demirler olan ve üstü açık bir şekilde asbestli malzeme taşıyan 06 YB 5152 plakalı tırın fotoğraflarını ileterek, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER)  şikâyet etmiş, gerekli önlemlerin alınmasını ve ilgili birimlerin harekete geçirilmesini istemişti.

01 Mart 2017 tarihinde BİMER’den gelen cevap Devletin ve sistemin 15 yılda nasıl çökertildiğini ortaya çıkarttı. #1700295262  başvuru numarası ile kayda alınan ihbar Emniyet Genel Müdürlüğüne yönlendirilmiş,Emniyet Genel Müdürlüğü’de konuya aşağıdaki cevabı vermiştir.

“Emniyet Genel Müdürlüğü, Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ilgilendiren herhangi bir konu bulunmamaktadır” ifadelerine yer verilmesi sistemin baştan çöktüğünü gösterdi.

Ağlanacak halimize gülüyoruz. Devlet halkı ölüme mahkum ediyor

Gelen cevabı değerlerinden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“BİMER’e fotoğrafını da çektiğimiz 06 YB 5152 plakalı tırın asbestli malzeme taşıdığını, içerisinde Maltepe Havagazı yerleşkesindeki yıkımdan alınan kontamine demir olduğunu ve üstü açık bir şekilde hareket ettiğini belirttik. 27 Şubat’ta internetten yaptığımız ihbarda tırın saat 16.30’da Sıhhiyeden çevre yoluna doğru hareket ettiğini de bildirdik. Şikayet dilekçemizde ilgili bakanlıkların acilen bu tırdan örnek alması gerektiğini ifade ederek, bu aracın Ulusal Atık Formu olup olmadığını içinde kaç ton malzeme olduğunu sorguladık. İhbarımızın değerlendirilerek bize bilgi verilmesini istedik. Bu tır otobüs duraklarının ve insanların yoğun olduğu bölgeden kesin kanser yapıcı asbesti savura savura gitti. Şikayet dilekçemize gelen cevap gerçekten bir skandal.Bimer’in  ve sistemin çöktüğünü gösteriyor. İnsanları panik eden durum bu çöküş.Kurumların suskunluğu,umursamazlığı ,insan sağlığının hiçe sayılması. Bu sistemin devam etmesini istemediğimiz için Hayır diyeceğiz. Bize bilimsel ölçümlerle açıklama yapsınlar, asbestli bölüm yıkılmadı gibi, farazi açıklamalar insanları paniğe sevk ediyor. Binanın asbestli olmayan bölümleri yok.Heryeri asbestli.Olmadığını bilimsel verilerle açıklasınlar, raporları ortaya koysunlar.”

Bimer’in Asbest ihbarına cevabı evlere şenlik

"Konuyu anlamayan, anlayanın da yanlış anladığı bir süreçte  ağlanacak halimize gülecek cevaplar veriliyor" diyen Candan, BİMER’in cevabı evlere şenlik,“Asbesti uyuşturucu madde olarak görüp, ne olduğunu nasıl bir tehlikede olduğumuzu araştırma gereği bile duymayan devlet kadroları, adeta Ankara halkını ölüme mahkum ediyor.Çok yazık ki onlarda bu zehiri soluyor” dedi.

Okunma Sayisi : 1958
Son Güncelleme : 23.11.2017 - 14:16:16