Mimarlar, sanata sahip çıkmaya devam ediyor

Mimarlar Odası'nda 'Tekinsizlik Sergisi' açıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, sanata ve sanatçıya sahip çıkmaya devam ediyor.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü son sınıf öğrencileri Sarya Nurcan Kaya ve Hilal Çayğan bitirme projelerini, "Tekinsizlik" sergisine dönüştürdü. Mimarlar Odası Fuaye Salonu 'nda serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergide kadın bedeni ve korku, kent mekanı içinde hapsedilmenin işlendiği eserler sergilendi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, bugüne kadar birçok sergiye ev sahipliği yaptıklarını anımsattı.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu serginin başka bir anlamı var, Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü hocalarının rehberliğinde, son sınıf öğrencileri Sarya Nurcan Kaya ve Hilal Çayğan'ın bitirme projelerinden oluşan sergi sanatçıların ilk sergisi, genç dimağların sanata attıkları adımlarda Mimarlar Odası olarak desteklerimizi esirgemeyeceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz. Genç sanatçılarımızın kadın mekan ve beden üzerinden yaptıkları eserlerin Mimarlar Odası'nda sergilenmesinin ayrı bir anlamı var. Başarılarının devam edeceğine ilişkin inancımız tam."

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Heykeltraş Erdal Duman ise, bu sergiye bir serginin ötesinde baktıklarını ve bu kapsamda eserler üretildiğini dile getirdi.

Sarya Nurcan Kaya ve Hilal Çayğan ise sergiyi hazırlamalarında yardımcı olan hocalarına ve sergiye ev sahipliği yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi'ne teşekkür etti.

Sergiye, çok sayıda öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı.

Son Güncelleme : 20.07.2017 - 16:06:52