20 Nisan 2017

Yargı anaokulunun, ticaret alanına dönüşmesine izin vermedi

Ankara 3. İdare Mahkemesi, Karakusunlar Mahallesi’ndeki imar planı olarak Çocuk Sağlığı Merkezi ve Anaokulu Alanı olarak belirlenen parsellerin ticaret alanı olarak kullanılmasına izin vermedi.

Ankara 3. İdare Mahkemesi, buna ilişkin 27521 ada 2 ve 3 parselde yer alan taşınmazla ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 ölçekli ve  1/1000 ölçekli plan değişikliği yapılmasına ilişkin kararının yürütmesini durdurdu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, mahkemenin kararında  "Dava konusu işlemin uygulanması halinde plan tadilatı sonrası sair uygulama işlemleri ve mülkiyet değişiklikleri gibi sonuçları olabileceği dikkate alındığında telafisi güç zararlara yol açabileceği aşikardır. Hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27. Maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütülmesinin durdurulmasına, 17 /03/2017 tarihinde oy birliğiyle karar verildi" ifadelerine yer verdiğine dikkat çekti.

Candan, "Yargı kararını rantı değil, eğitimi önceleyerek vermiştir. Kamu yararı açısından bu alan  Çocuk Sağlığı Merkezi ve Anaokulu Alanı olarak kalmalıdır” dedi.

Son Güncelleme : 25.04.2017 - 10:31:35