03 Mayıs 2017

Öğrencilere mimarlık mesleği tanıtıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk ve Mimarlık çalışmaları kapsamında   Bahçelievler 100. Yıl. Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilere mimarlık mesleğini tanıttı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Arslan Konak’ın katıldığı sunumda; öğrencilere mimarlık, tasarım, estetik, kent kültürü, kent kimliği ile birlikte kent yaşamı ve nitelikli mimari etik konularına dair bilgi verildi.

Mimarlık eğitiminin zenginliği ve hayatla kurduğu bağın daralmakta olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara kenti mimarlığı ve Cumhuriyetin sembolleri olan yapılar üzerinden başkent kimliği ve mimarlık ilişkisine dair mimarlığın çok kültürlülüğüne ilişkin sunum yaptı.

Yaşama ve geleceğe dair  sorumluluğumuz var

Cumhuriyetin bütün değerlerinin hayat bulduğu, simgeleştiği ve mekansallaştığı Ankara'yı mekanlar üzerinden anlatan Candan şunları söyledi:

“Kent bir kitap gibidir,  okuyabilirsiniz. Kent bir üniversite gibidir. Ulaşımı, binaları heykelleri, tarihi eserleri size bir şey anlatır.maalesef ki eğitim müfredatında kent ve mimarlık kültürü üzerine  sistematik bir program yok. Mimarlar Odası Ankara şubesi olarak Ankara valiliği ile yapılan işbirliği kapsamında sizlerle buluşuyoruz. Yaşadığınız mekanlara, bize emanet edilen alanlara karşı sorumluluğumuz var."

Tasarım mimarlığın vazgeçilmez bir parçası

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Arslan Konak ise mimarlık mesleğine ve tasarım süreçlerine dair bilgi verdi.

Konak, tasarımın mimarlık eğitimin en vazgeçilmez unsurlarından olduğuna dikkat çekerek, bilginin tasarımla içselleştirileceğini söyledi.

Deneyimleme yoluyla yaşamın içinde var olan öğrenme süreçlerinin, mimarlık eğitimindeki önemine de işaret eden Konak, mimarların hangi alanlarda çalışabildiğine ve meslek pratiklerine ilişkin bilgi aktardı.

Son Güncelleme : 20.09.2017 - 11:17:50