07 Eylül 2017

Koman heykeli bağış kampanyası sürüyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi'nin ve Galeri Nev Seğmenler Parkı'nda ansızın kaybolan İlhan Koman Heykeli’nin kente yeniden kazandırılması için başlattığı bağış kampanyası sürüyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve sanatçılar çağrılarını yineleyerek, “Kaybolan değerlerimizin yeniden üretimi için bir tuğlada siz koyun” dedi.

Seğmenler Parkı’nda ansızın kaybolan İlhan Koman Heykeli’nin kente yeniden kazandırılması için sanatçıların desteğiyle başlatılan kampanya sürüyor.

Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi, İlhan Koman Vakfı ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi bu kampanya ile 2016 Mayıs ayında yıllardır durduğu Ankara Seğmenler Parkı’ndaki kaidesinden sökülerek çalınan bu heykelin yeniden dökümünün yapılarak kente kazandırılmasını hedefliyor.

Bu kampanya ile heykelin yeniden üretimi ve Seğmenler Parkı’nda bulunan kaidesine tekrar yerleştirilmesi amaçlanıyor.

Bağışlar, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin İlhan Koman heykeli için bağış ibaresi ile  “TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi İş Bankası Meşrutiyet Şubesi IBAN: TR 59 000 64 000001 4213 0602054” hesabına gönderilebilir. Bağış için gerekli miktarı olan 30.000 TL’ye ulaştığında hesap kapanacak. Toplanan bağışlar kamuya ve katılımcılara açıklanarak heykelin giderleri için harcanacak.

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10