16 Mayıs 2017

Demokratik kitle örgütlerinden YSK’ya siyah kurdele

Aralarında Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Halkevleri, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu’nun da  bulunduğu demokratik kitle örgütleri, şaibeli referandumun birinci aynı doldurması nedeniyle, YSK’yı siyah kurdeleli eylem yaparak protesto etti. Demokratik kitle örgütleri ve bazı meslek odaları ile sivil toplum örgütleri, “Bu referandum şaibeli, hileli, mühürsüz ve halkına rağmen halkından çalınmış bir referandumdur. YSK verdiği kararla tarihin kara sayfasında yerini aldı. Hakkımızı her yerde aramaya devam edeceğiz. Hem evet diyenler, hem hayır diyenler için bu referandum üzerindeki şaibe ortadan kaldırılmalı” dedi

Demokratik kitle örgütleri ve bazı meslek odaları ile sivil toplum örgütleri, şaibeli referandumun birinci ayını doldurması nedeniyle, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde eylem yaptı.

Eyleme TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Halkevleri, Tüketici Hakları Derneği, Pirsultan Abdal 2 Temmuz Vakfı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşları,  siyah kurdeleler ile referandumda, mühürsüz oy pusulalarını geçerli sayarak referandumu şaibeli hale getiren Yüksek Seçim Kurulu’nu protesto eti.

Eyleme katılan demokratik kitle örgütleri ve sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “16 Nisan’da yapılan referandumun birinci ayı. YSK’nın verdiği kararla referandum süreci şaibeli hale geldi. Mühürsüz oyların, tercihli evet oylarının sayılması süreciyle,YSK sayım yapılırken aldığı kararla, şaibenin önü açmış oldu. ‘Biz haklıyız Hayır’ diyenler,  bu ülkenin özgür demokratik bir ortamda şekillenmesini ve çocuklarının güzel günlerde büyümesini isteyenlerdir. Modern yaşama Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan insanlarız. Her şey insanların gözlerinin gönünde, gözlerinin içine baka baka şekillendi. Bunu unutmayacağız, unutturmayacağız” diye konuştu.

YSK tarihin kara sayfasında yerini aldı

“Arkamızda bulunan YSK, bizim vergilerimizle, seçimleri daha demokratik ve hukuka uygun yapmakla yükümlü bir kurum iken, bizim vergilerimizle oyları şaibeli duruma getirdi ve YSK aldığı kararla tarihin kara sayfasında yerini aldı” diyen Candan, şöyle devam etti:

“Bugün bu siyah kurdelelerle tarihe düşülen bu kara lekeyi, bir kez daha birinci ayında ifade etmiş olacağız. Bu referandum şaibeli, hileli, mühürsüz ve halkına rağmen halkından çalınmış bir referandumdur. Arkadaki bu bina, bu kara lekeye imza atan ve bizim vergilerimizle ayakta duran kurul üyelerinin olduğu yerdir. Hakkımızı her yerde aramaya devam edeceğiz. Hem evet diyenler için hem hayır diyenler için bu referandum üzerindeki şaibe ortadan kaldırılmalı. Tarihin kara lekesi olan, mühürsüz ve hileli referandumu protesto ediyoruz.”

Daha sonra demokratik kitle örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, YSK binasının karşısındaki direklere siyah kurdeleleri yapıştırdı.

Son Güncelleme : 25.07.2017 - 15:18:38