20 Mart 2017

Sadece 19 Mayıs Stadyumu’nu değil, tüm Cumhuriyet yapılarını yıkmak istiyorlar

Amaç 19 Mayıs’taki Samsun’a çıkışı yok saymak

Mimarlar Odası Ankara Şubesi 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkımına, “Sadece 19 Mayıs Stadyumu’nu değil, tüm Cumhuriyet yapılarını yıkmak istiyorlar. 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkım sürecini yargıya taşırız. 19 Mayıs Stadyumu’nu  yıkmak, 19 Mayıstaki Samsun’a çıkışı yok saymaktır, izin vermeyeceğiz” diyerek tepki gösterdi

Ankara’da 19 Mayıs stadyumunun yıkılmasına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden tepki geldi. Yıkıma ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  “Sadece 19 Mayıs stadyumunu değil, Cumhuriyetin tüm sembol yapılarını yıkmak istiyorlar. Rejim önce onların izlerini  takip ettiğiniz yapıları yıkarak değişmeye başlar. Cumhuriyetle hesaplaşıyorlar ve Cumhuriyetin izlerini okuyacağımız yapıları yıkıyorlar. Bütün yıkımlara ve rejim değişikliğine Hayır diyeceğiz”.

“Mekansal hesaplaşmaya hayır diyeceğiz”

“19 Mayıs Stadyumu Cumhuriyetin spora verilen önemini ortaya koyacak şekilde tasarlanmış ve bu süreçte yapılmış ilk spor kompleksinin ilkidir” diyen Candan, şunları söyledi;

“19 Mayıs stadyumu, spor ile birlikte gelecek nesillerin sağlıklı olması ve ülkenin geleceğinin şekillenmesini sağlayan bakış açısı Cumhuriyet’le birlikte yapılan stadyumların ilk örneğidir. Adını, Atatürk’ün Samsun’a çıktığı, ülkenin kaderini değiştirecek günden almıştır. Yarışma ile elde edilen ve Paolo Vietti –Violi’nin projesi olan 19 Mayıs Stadyumu’nun ve Cumhuriyeti Cumhuriyet yapan yapıların yıkılması, Atatürk ve simgesel adların ortadan kaldırılması, heykellerin yerlerinin değiştirilmesi, sokakların meydanların isimlerinin değiştirilmesi doğrudan bir rejimle hesaplaşmanın ürünüdür. Bunu mekan  ve yapı üzerinden uzun süredir okuyoruz. 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkım sürecini yargıya taşırız.19 Mayıs Stadyumu’nu  yıkmak, 19 Mayıstaki samsuna çıkışı yok saymaktır, izin vermeyeceğiz”

Son Güncelleme : 20.07.2017 - 16:06:52