02 Ağustos 2017

Koman heykeli bağış kampanyasıyla kentte yeniden kazandırılacak

“Kaybolan değerlerimizin yeniden üretimi için bir tuğlada siz koyun”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifinin ve Galeri Nev Seğmenler Parkında ansızın kaybolan İlhan Koman Heykeli’nin kente yeniden kazandırılması için bağış kampanyası başlattı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve sanatçılar “Kaybolan değerlerimizin yeniden üretimi için bir tuğlada siz koyun” çağrısı yaptı

Seğmenler Parkı’nda ansızın kaybolan İlhan Koman Heykeli’nin kente yeniden kazandırılması için sanatçıların desteğiyle kampanya başlatıldı. Kaybolan değerlerimizi yeniden inşa etme sürecinin ilk adımı olan kampanya İlhan Koman heykelinin sökülüp çalınmasından sonra Başkent Dayanışması bünyesinde gerçekleşen kamuoyu yaratma sürecinin hemen ardından hayata geçirildi. Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifi, İlhan Koman Vakfı ve TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 2016 Mayıs ayında yıllardır durduğu Ankara Seğmenler Parkı’ndaki kaidesinden sökülerek çalınan bu heykelin yeniden dökümünün yapılarak kente kazandırılması için kolları sıvadı.

Heykelin bulunmasına ilişkin Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifinin arama çalışmaları ve hukuki süreç devam ederken bir yandan da heykelin İtalya’da üretilen modelinin duruyor olması ihtimali üzerinden gidildi. Galeri Nev ve Yaygara Güncel Sanat İnisiyatifinin çabalarıyla heykelin orijinal alçı kalıbına ulaşılır ve bu modelden tekrar bronz heykelin üretilmesine karar verildi.

Bu karar ile birlikte heykelin yeniden üretimi ve Seğmenler Parkı’nda bulunan kaidesine tekrar yerleştirilmesi için bir bağış kampanyası başlatıldı.

Bağışlar, Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin İlhan Koman heykeli için bağış ibaresi ile  “TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi İş Bankası Meşrutiyet Şubesi IBAN: TR 59 000 64 000001 4213 0602054” hesabına gönderilecek. Bağış için gerekli miktarı olan 30.000 TL’ye ulaştığında hesap kapanacak.

Toplanan bağışlar kamuya ve katılımcılara açıklanarak heykelin giderleri için harcanacak. Kampanya süresi 2 aydır. 1 Ağustos 2017 tarihinde başlayan bağış kampanyası 1 Ekim 2017 tarihinde sonlanacak ve heykelin üretiminden sonra 2017 yılının son günü Ankaralılar’a yeni yıl armağanı olarak Seğmenler Parkı’na yerleştirilecek.

Son Güncelleme : 12.12.2017 - 15:53:46