12 Temmuz 2017

Amasra termik santral bilirkişi keşfine çağrı

Mimarlar Odası Ankara Şbesi Amasra'da yapılacak termik santral herkesi mücadeleye davet etti. Düzenlenen basın toplantısında konuşan  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Bartın Platformu’nun açıklaması ve Bartın Platformu’nun Amasra’da Hema Termik Santral projesine karşı  Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin ve 2019 kişinin davacı olduğu bilirkişi keşfi için yaptığı çağrıya ses vererek, herkesi  2 bin 19 kişinin imzasıyla açılan dava için 14 Temmuz Cuma günü yapılacak keşfe davet etti.

Candan, şunları söyledi:

“Bizim mücadele ettiğimiz alanlardan bir tanesi Mimarlar Odası Ankara Şubesinin coğrafya sınırlarında bulunan Bartın Amasra’da yapılması düşünülen termik santralle ilgili. 2 bin 19 kişi dava açtı. ÇED raporunu imzalayarak Amasra’nın ölüm fermanını imzalamış oldular. İki kent ayağa kalkmış durumda. Hem Bartın hem Amasra ve bu sürecin parçası olan herkes orada duyarlı. Yani bir kentin ayağa kalktığı ve Türkiye’de rekor bir sayıyla 2019 kişinin dava açtığı mücadele alanlarından bir tanesi. 2019 davacıdan birisi de Mimarlar Odası Ankara Şubesi. Açılan dava sonucu 14 Temmuz’da saat 11.00’de bilirkişi heyeti keşif yapacak. Bartın Platformu bütün herkese ‘sen de gel’ çağrısı yapıyor. Biz de Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak bu sürecin davacısı olarak onların çağrılarına buradan yürekten ses veriyoruz ‘biz de gidiyoruz’ diye. Cuma günü sabah buradan otobüsler kalkacak. Gitmek isteyen herkesi, üyelerimizi, çevrecilerimizi iletişim içerisinde olmaya davet ediyoruz. Otobüslerle birlikte sadece günübirlik gittiğimiz bir Amasra/Bartın değil, bizim için aslında tarihiyle, doğasıyla, potansiyeliyle dünyanın güzelliklerinden birisi olan, belki ikamet etmediğimiz ama bize ait olan bir toprak parçasını ve doğa güzelliğini savunmaya davet ediyoruz. Onun için onların ‘sen de gel’ çağrısına ‘biz de gidiyoruz’ mesajını veriyoruz. Onlar bizi çağırıyor biz de gidiyoruz"

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10