Üye Bilgileri.

size uygun bölümden devam ediniz.

sitemizdeki online işlemlerden yararlanabilmek için kayıt olup parolanızla giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha önce insan kaynakları için bir parola aldıysanız o parolayı kullanabilirsiniz.

Henüz üye değilmisiniz? Yeni kayıt!

Detaylı Arama.

size uygun bölümden devam ediniz.

site içerisindeki tüm içerikte arama yapılmaktadır. birden fazla kelime aratabilirsiniz.


25 50 75 100

Yayınlanma Tarihine Göre
Eklenme Tarihine Göre
Başlığa Göre
Okunma Sayısına Göre

Başlıkta Açıklamada İçerikte

Aynen girildiği gibi
Kelimelerin hepsi
Kelimelerden herhangi biri
ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Metraj-Keşif ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi
“Mimari Akustik Rapor ve Projesi Neden Gereklidir?” Semineri
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
Afet Bilinci ve Temel İlk Yardım Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
5-8 ARALIK 2019 BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Mesleki Adaptasyon Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ KAYITLARIMIZ BAŞLADI
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Eğitimleri (EKB) Çevrim İçi Eğitimleri Başlıyor
“Çalışma Yaşamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Eğitimi
Bilirkişilik Eğitimi
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mimarlar için Sertifikalı Ücretsiz Eğitimler
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi IV
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi III
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi II
Keşif-Metraj İhale Dosyası Hazırlama Teknikleri Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
2018 Yılı Ankara Şubesi Oda Bilirkişileri Listesi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Temel Eğitimi
"Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı" Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi
Keşif Metraj Eğitimi
EKB Uzmanı Üyelerimize Önemli Duyuru
Bilirkişiliğe Kabul Şartları
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
Üniversite Oda’ya Geliyor, Kent Akademisi Dersleri Başlıyor
Hukuk Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
2016 Yılı Kamulaştırma Bilirkişi Listeleri
Ceza Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
Bilirkişilik Başvuruları / Hukuk
Bilirkişilik Başvuruları / Ceza
Kamulaştırma Bilirkişiliği 2017 Listesi Başvuruları Başladı
Bilirkişilik Temel Eğitimi
ONLINE İŞL.
19 Aralık 2013

Mimarlar, saraçoğlu açıklaması bekliyor  

Mimarlar Odası Ankara Şubesi bugün yaptığı rutin basın toplantısında Saraçoğlu Mahallesi’nin tekrar riskli alan ilan edilmesine değindi.  İkinci kez riskli alan ilan edilen Saraçoğlu Mahallesi’nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ankara Ticaret Odası ile ortak toplantılar yaparak, yapıların yıkılmaması ve  kamusal alana dönüştürmek için kolları sıvayan mimarlar riskli alan kararına tepkiliydi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan: “Saraçoğlu Mahallesi’nde süreç olumlu bir yöne gidiyor şeklinde düşünüyorduk. Bakanla görüşmemizden sonra protokol sürecinin hızlanacağını düşünürken maalesef geriye gitti. Alandaki binaların yıkılmamasını mevcut yapıların korunmasını talep ediyorduk. Geceyarısı alanın yeniden riskli alan ilan edildiğini öğrendik. Kamuoyuna da yansıdı biliyoruz ki orada karda kışta zarar gören doğalgaz sıkıntısı yaşayan vatandaşlarımız var. Bu alanın nasıl kullanılacağına yönelik ortak akıl önerilerimiz ve çabalarımız vardı. Bu nedenle hiç haber dahi verilmeden Saraçoğlu’nun riskli alan ilan edilmesi çok samimi bulmuyoruz. Çok üzgünüz bir açıklama yapmalarını bekliyoruz.” dedi

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel sekreteri Tezcan Karakuş Candan: “ Ortada ciddi bir işbirliği varmış süreci yaşıyoruz. Çevre şehircilik Bakanlığı ile görüşme yaptığımızda, Erdoğan Bayraktar tarafından bürokratlarına, protokolun hemen imzalanması gerektiği, protokolde sıkıntı olmadığını ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan riskli alan kararı 7.11.2013 tarihinde gönderilmiş. Bizler bu tarihten sonra oturup konuşmuşuz yine riskli alan ilanına dair hiçbir şey söylenmemiş durumda. Taraflar açısından güven sarsıcı bir olay, alana dair yaklaşımlarımızı, düşüncelerimizi taraflarla paylaştık. Onlarında kurum olarak şeffaf davranması gerekir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığını açıklama yapmaya ve samimiyete davet ediyoruz. Kamuoyunun önünde Saraçoğlu Mahallesi rant alanına dönüşmesin Cumhuriyetin ilk toplu konutu korunsun, toplumsal bir süreçle kent kazansın istiyoruz. Orası riskli alan ilan edildiğinde inisiyatif kişilere geçiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın iyi niyetine bürokratların iyi niyetine bırakılan bir alan oluyor. Bilimsel kriterlere göre yapılacak işlemlerin ve planlama süreçlerinin denetimden geçilerek yapılmasını da önemsiyoruz. Koruma kurullarından izin alınması gerekiyorsa o izin alınmalı. Saraçoğlu Mahallesi tescilli bir alan kültürel bir miras ağaçlar dahi tescilli. Riskli alan ilan edilmesi doğru değil.  ” ifadelerini kullandı.  

“şeffafız, denetleyebilirler”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na idari ve mali denetimi son düzenleme ile bırakılan Oda’lardan birisi de Mimarlar Odasıydı. Süreci değerlendiren Ali Hakkan şunları söyledi: “ yasal düzlemde 1980 den sonra 83 yasasında idari ve mali denetimin bayındırlık Bakanlığı’nda olduğunu söyleyen bir kanundu. Aradan yıllar geçti bu kanunu uygulamaya koydular. Orman mühendisleri odası idari ve mali denetiminde inceleme altına alındı. Biz Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak tüm harcamalarımızda şeffaf bir kurumuz. Mali denetimde denetleyebilirler ama idari denetimden ne anladıklarını bilmiyoruz. Kente dair sorumluluklarımız var, davalar açıyoruz. davalarımıza devam edebilecek miyiz? Bu anlamda endişeliyiz. Yıllardır yönetim kurulunda görev alan arkadaşlar olarak mali denetim konusunda içimiz son derece rahat; her yıl şeffafca harcamalarımızı üyelerimizle de paylaşıyoruz.”

Bizi bunlar mı denetleyecek?

Candan konuyu değerlendirirken 17 Aralık’ta yolsuzluk iddialarıyla yapılan büyük operasyonu örnek verdi. Candan: “  Bizi denetleyebilecek altyapıları var mı bilmiyoruz. İmar rantına karışmış bürokratları olan Planlama süreçlerinde  emsal artırımı gibi, kentsel dönüşüm süreçlerinde kredilendiren yapılar içerisinde isimleri geçen kuruluşlar bizi denetleyebilir mi ? Oda’nın örtülü ödeneği yoktur. bütçelerimiz açık ve şeffaf şekilde ilan edere yayınlarız. Çevre ve Şehircilik Bankalığı üzerinde yoğun bir tartışma ve spekülasyon sürerken mali ve idari denetimle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denetimini kabul etmemiz mümkün değil. Bizi denetleyecek olan bir kurum bizden daha şeffaf daha titiz olmalı. Bizim çocuklarımız sadece adalet ve hak arayışında gözaltına alınır başkasının malına el uzatmaz. Daha önce de söylemiştik, hukuk birilerinin ihtiyacına göre şekillenmez, hukuk herkese lazım. Dünkü gözaltılardan sonra Bizi bunlar mı denetleyecek diye sormadan edemiyoruz.” dedi.    

Okunma Sayisi : 11942
Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Telefon : 0 312 4178665 • Faks : 0 312 4171804 • GSM Santral : 0 533 4777967
Son Güncelleme : 10.10.2024 - 08:49:57
Şu an 1 kişi online | Hukuki Şartlar ve Gizlilik Hakları