15 Ağustos 2013

Mimarlar Odası’nda böcek skandalı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde dinleme cihazı bulundu. Cihazın çift mikrofonlu olduğu belirtildi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde  Yönetim Kurulu toplantılarının yapıldığı salonda, bugün dinleme cihazı bulundu. Sandalyenin altına yapışkan bir bantla tutturulmuş olarak bulunan cihazı Oda çalışanları fark etti. Mimarlar Odası Bilgi İşlem teknik sorumlusu,cihazı basın toplantısında, kameraların önünde inceleyerek,verdiği bilgiye göre pil ömrü elli saatle 300 saat arasında olan cihazda çift mikrofon var.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan: “Bu sabah, Büyükşehir Belediye Başkanı “bir çok bilgiye ulaştık elimizde kayıtlar var” diyor akşam Mimarlar Odası Ankara Şubesinde böyle bir kayıt cihazı bulunuyor.  Meşru bir kurumuz. Şeffaf bir çalışma tarzımız var. Bunun ne anlama geldiği düşündürücü ve endişe verici. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.” Dedi.

Hakkan, başka dinleme cihazlarına karşı, binayı taratmayı düşündüklerinin altını çizdi. Dinleme cihazı içerisindeki verilerin normal bir pcde açılmayacak kadar detaylı olabileceğine dikkat çekildi.

“Dinlemeye gerek yok, her şeyimiz şeffaf , eylemler dahil”

Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise konuyla ilgili olarak, eylemlerimizi dünyaya duyuruyoruz, gizli kapaklı hiçbir işimiz yok yorumunu yaptı. Candan: “Bu gün ilginç bir gündü eylem planlarını konuştuğumuz Başkent Dayanışması toplantısının ardından bulduk cihazı. Şu anda herhalde cihaz naklen yayında. Odamız, bütün gücünü meşru mücadele hattından almıştır. Gizli kapaklı ne bir karar almış ne bir eylem yapmıştır. Meşru bir mücadele yürütüyoruz. Ve dinlenecek bir örgüt değiliz, her şey ortada. AOÇ ile ilgili eylem kararları aldık bugün. AOÇ’de bir eylem programı çıkartılarak,8 eylül’de piknik düzenlenecek , forumlarla birlikte işbirliği yapılacak . Tüm bunlar kent mücadelesi açısından değer verdiğimiz şeyler. bu binanın bir anlamı var. Hem seksen öncesinde hem sonrasında, demokrasi ve özgürlükler mücadelesinde, kamu yararı mücadelesinde bir aktör olarak öne çıkmıştır. Böyle bir dinleme cihazının bu binada bulunuyor olmasıyla hukuk devleti yara almıştır. Bilimsellikle kamu ve toplum yararı için mücadelemize devam edeceğiz. Bunu yapanların utanması gerekiyor, demokrasiye vurulmuş bir darbedir.” İfadelerini kullandı.

TMMOB Avukatı Nurten Çağlar Yakış yasadışı dinlemenin suç olduğunu hatırlatarak, “ Mimarlar Odası kente karşı işlenen suçları takip eder, ve alınan tüm kararlar, karar defterine yazılır, üyelere duyurulur. Burada ne konuşulduğu neden merak ediliyor ayrı bir soru işareti. İnsanları konuşmaktan men eden bir uygulama ve korku imparatorluğunun son noktası olarak görülebilir.“ şeklinde konuştu.

Son Güncelleme : 17.09.2019 - 09:41:08