“Sorumlulukları var”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, metro inşaatı yakınlarında kaldırım çökmesi sırasında, kaldırımda yürüyen bir vatandaşın hayatını kaybetmesinden sonra Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu değiliz açıklamalarına tepkili

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Melih Gökçek’in twitter üzerinden yaptığı “Bizim yapmadığımız yerden biz nasıl sorumlu oluyoruz anlamak mümkün değil.” açıklamasına sert tepki gösterdi. Hakkan, bu açıklamanın doğru olmadığını ve  üzücü olduğunu belirterek, “Bir vatandaş hayatını kaybetmiş sorumlusu ben değilim diyor,10 yıldır durmuş bir metro inşaatını devretti. Büyükşehir Belediyesi  bir enkaz devretti Ulaştırma Bakanlığı’na. Bir  inşaatın 10 yıldır, sağlıklı bir şekilde kalması mümkün değil. Dikmen Deresi’nin de o güzergâhtan geçtiğini biliyorlar üstelik. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanındaki metronun çökmeyeceğini nereden biliyoruz? Güven içerisinde kaldırımda yürüyemiyor insanlar, açıklama yapılmalı, kesinlikle sorumlulukları var” şeklinde konuştu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak süreci yakından izleyeceklerini belirten Hakkan,

Şunları söyledi: “Herkes bir suskunluk içerisinde, Ulaştırma Banklığı suskunluk içerisinde, Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Bakanlığı’na devrettim diye suçluyor . Ulaştırma Bakanlığı açıklama yapmalı. 10 yıldır bekleyen bir metro inşaatı var, 10 yıldır dış etkenlere de açık olarak kaldı, enkaz olarak kaldı, 10 yıl süresince, hiçbir denetim ve kontrol olmadan inşaata başlanıyor.  Ulaştırma Bakanlığı herhangi bir denetim yapmışsa eğer kamuoyu ile paylaşmadı, bunu paylaşmalı.”

Büyükşehir Belediyesi: “Katkınıza ihtiyaç yok”

Ali Hakkan, Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir görüşme gerçekleştiremediklerini, Ankara’daki birçok belediye ile görüştüklerini, görüş alışverişinde bulunduklarını dile getirerek, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in önceki tutumlarını da hatırlatarak eleştirdi: “Görüş bildirmeyi ve ulaşım konusunda katkı koymayı talep ettik Büyükşehir Belediyesi’nden aldığımız yazılı cevap ise tepkisel olarak, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Mimarlar Odası’nın katkısına ihtiyacı yoktur. Mimarlar Odası herhangi bir konuda eğitim arzu ederse, teknik elemanlarımız size bu eğitimi verebilir” şeklinde oldu. Bu yaklaşım ile sonuç görünüyor. Biz her zaman söylüyoruz her konuda meslek odası olarak katkı koymaya hazırız” dedi.

Son Güncelleme : 20.11.2019 - 12:28:51