11 Ekim 2012

Gökçek davetinde samimi değil

Büyükşehir Belediye Başkanı, Melih Gökçek’in, Hürriyet gazetesi’nin haberinde yer alan “Önümüzdeki günlerde meslek odalarını da davet edeceğiz, Şehir plancılarını da mimarları da çağıracağız, olumlu olursa devam da ederiz.”sözleri üzerine, odalardan yanıt geldi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, rutin olarak gerçekleştirdiği  basın toplantısında Gökçek’in davetini yanıtladı. Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan konu hakkında şu yorumu yaptı: “Basın aracılığıyla bir davet bizi şaşırttı. Her dönem kendisiyle iletişim kurmaya çalıştık, hiçbirine cevap vermedi. Basın aracılığıyla bir daveti çok samimi bulmuyoruz. Öncelikle yapılacak toplantının düzeyi bizim için çok önemli, Bizi halka şikâyet etmiştir, odalar kendi işine baksın gibi sözler sarf etmiştir zamanında bunları unutmuş değiliz ancak, yerel yönetim seçimlerine de start verildi, herhalde onun etkisiyle de davetten söz ediyor olabilir”

“Yaşanılabilir Ankara için Gökçek ile bile masaya oturabiliriz”

Gökçeğin davetine Ankara Şube Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan ise şu şekilde yanıt verdi: “Melih Gökçek’in kavgacı bir üslubu olduğunu herkes biliyor. 17 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisiyle karşı karşıya kalıyoruz. Melih Gökçek’in böyle bir çağrıyı basın üzerinden yapmasını şık bulmadığımı söyleyebilirim. Bu konuda samimiyse resmi yazı ile davet yapabilir, biz hiç kendisine basın üzerinden davette bulunmadık.  Bütün sempozyumlarımızda bütün bilimsel toplantılarımızda protokol listemizin baş davetlilerinden birisidir kendisi, ama hiçbirine katılmamıştır. Yazdığımız yazılara hiçbir zaman düzeyli cevaplar vermemiştir. Bize samanlık bile çizdirmeyeceğini, bize mimarlık öğreteceğini söylemiştir. Yalnız bunlar önemli değil insan değişebilir. Bu durum onun gelişiminde önemli bir basamaktır ama sadece bir basamaktır. Ankara için iyi  bir şey yapılacaksa, AOÇ için iyi bir şey yapılacaksa, Ankara’nın gelişimi ve kentsel planlaması konusunda bilimsel bilgileri hayata geçirecekse, kullandığı üslubu düzeltecekse, bütün kavgacılığına rağmen Melih Gökçek’le  bile masaya oturabiliriz. Bunun yolu ve yöntemi resmi davettir. Hiç kimseye karşı, herhangi bir partiye karşı özel bir tavrımız yok. Bütün partilere eşit uzaklıktayız. Ak partiliyiz önyargılı yaklaşabilirler gibi bir açıklaması var, Gökçek kusura bakmasın, biz Adalet Bakanı ile Ulucanlar cezaevi çalışmasını yürütürken Adalet Bakanı da Ak partiliydi.  Altındağ Belediyesi’de AKP’liydi. Şimdi Mamak Cezaevi’nin destekleyen kuruluşları arasında Mamak Belediyesi var O da Ak partili, bu parti ile ilgili değil insanın kişiliğiyle  ilgili. Melih Gökçek’in bütün olumsuz yaklaşımlarına  kavgacılığına rağmen yaşanabilir bir Ankaraiçin kendisiyle bile toplantı yapabiliriz. Tavır ve davranışlarına üslubuna bakarız, ona göre devam ederiz.”

Son Güncelleme : 16.11.2019 - 09:15:18