20 Eylül 2013

“Melih Gökçek muhatabamız değildir”

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri Melih Gökçek’in , Güvenpark’ın altını yer altı otoparkı yapmak için proje hazırlattığı söylemine, “muhatabımız değil, kendisinden haberi yok” açıklamasını yaptı.

Konuyla İlgili açıklama yapan Şube Başkanı Ali Hakkan:  “Güvenpark kent merkezinde önemli bir yeşil alandır. Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmeden sonra, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Ankara Ticaret Odası ile yürüttüğümüz Saraçoğlu Mahallesi’nin kente kazandırılması projesi ile Güvenpark birlikte değerlendiriliyor. Bu konuda katılımcılıktan nasibini bir kez bile almamış Melih Gökçek muhatabamız değildir. Kendisini gündeme getirmeye çalışıyor”. dedi

“Melih Gökçek’in Kendisinden Haberi Yok”

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan: Melih Gökçek 1998 yılında Dünya Bankası Hibesi ile Ankara Ulaşım ve Trafik İyileştirme etütleri yaptırdı. Bu etütlerde, otoparkların yeri belli, projede Güvenpark’ta dahil kent merkezi kırmızı bölge ilan edilmiş durumda, projeye göre otoparklar kent çeperlerinde kurgulanmış. Kendisinden ve kendi yaptırdıklarından haberi olmayan bir belediye başkanı ile yönetiliyoruz. Başkent bunu hak etmiyor. Güvenpark’ın altını otopark yapma hikayesi eski ve bitmiş bir hikayedir. Ankara halkını çok düşünüyorsa, çeperlerde yapılacak otoparklardan kent merkezine metro ulaşımını ücretsiz yapsın, metro ağını genişletsin” dedi

Son Güncelleme : 19.07.2019 - 14:23:42