02 Aralık 2015

Engel-sizsiniz ödülü Büyükşehir Belediyesi’nin

Başkent Dayanışması bileşenleri Dünya engelliler günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne “engel-sizsiniz ödülü” verdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin sekretaryasını yürüttüğü Başkent Dayanışması bileşenleri Dünya engelliler günü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ne “engel-sizsiniz ödülü” nü layık gördü. Bileşenler ödülü, Yenişehir postanesinden gönderdi. Engellilerin sokaklara çıkamadığını,kentte yürüyemediğini söyleyen bileşenlerin protesto amaçlı yaptığı eylemliğe engelli bir vatandaşta katıldı. Engelli vatandaş Mithat Tokur, “ Engelliler kentte görülmüyor, yollarda yürümekte zorlanıyoruz. Başkent Dayanışması’nın etkinliğini duyunca katılmak istedim” dedi.

Başkent dayanışması bileşenleri kentte engel gördükleri yerleri de işaretledi. Stickerlarla bir çok sokağı işaretleyen bileşenler Meşrutiyet Caddesi’ndeki  engellilerin kullanamadığı üst geçiti de mühürledi. Kentteki engellere ve 3 Aralık Dünya engelliler gününe dikkat çekmek amacıyla yapılan etkinlikte kentteki engeller işaretlendikten sonra Büyükşehir Belediyesi’ne engel-sizsiniz ödülü Yenişehir PTT’den postaya verildi. Bileşenler Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e çok sevdiği ödüllerden birini gönderiyoruz” açıklamasında bulundu. Belediye’ye gönderilen ödülün üzerinde, “Engelliler sokağa çıkamıyor, engelli yürüyüş bantları ağaca çarpıyor, büfeye çarpıyor, otobüslere binemiyor, sokaklarda yürüyemiyor. Bütün kamu binalarında, kamuya açık alanlarda ve toplu taşıma araçlarında engelliye uygun düzenlemelerin yapılması konusunda yasa çıktı, yasanın uygulanmasını el birliği ile engelledikçe engelliyor, uzattıkça uzatıyorsunuz. Engelli yurttaşlarımızın kentte sağlıklı ve erişilebilir hizmet alması gerektiğini, uygulamaların yanlışlığını söylüyoruz. Israrla söylenenleri yapılanları görmüyorsunuz, duymuyorsunuz, konuşmuyorsunuz bu tavrınızla engel/sizsiniz ödülünü hak ettiniz.” İfadeleri yer aldı.

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10