24 Kasım 2014

“Perdelerimiz kapattırmıyoruz”

Başkent dayanışması bileşenleri sahnelerini savunarak “Perdelerimizi kapattırmıyoruz” diye haykırdı.

Başkent Dayanışması bileşenleri Şinasi sahnesi önünde bir araya gelerek, “Perdelerimizi kapattırmıyoruz” dedi. Bileşenler, Ankara’da kent merkezinde bulunan Akün ve Şinasi tiyatro sahnelerinin gizlice satışını protesto etti. Bileşenlere tiyatro oyuncuları destek verdi. Şinasi sahnesinde oyun izlemekte olan seyirci tiyatro çıkışında, alkışlarla ve sloganlarla Başkent dyanışması’nın eylemine katıldı. Tiyatro izleyicisi “ Ben Devlet Tiyatrosuyum” , “Sanat satılamaz” “perdeler kapatılamaz”, “karanlığa inat yaşasın sanat”  sloganıyla satışı protesto etti.

Başkent Dayanışması adına basın açıklamasını Tüketici Hakları Derneği’nden Şirzat Mugan okudu.Mugan: “rant için sanat ve kültür yok ediliyor. Evrensel tüketici halklarına göre tüketiciler kültürel  ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkına sahiptir. Buna sonuna kadar direneceğiz.” Dedi.

Bileşenleri daha önce de Akün ve Şinasi sahnesi önünde çeşitli eylemliklerle ihaleyi engellemek istemişti. Ancak ihale bu engellemelere karşı gizlice yapılarak, her iki tiyatro sahnesi de gizlice satıldı. Başkent Dayanışması Sekreteryası’nı yürüten Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan sahnelerin satışına ilişkin olarak” henüz hiçbirşey bitmedi. Sahneler Tiyatro sahnesi olarak kentte muhafaza edilmelidir. Kentte Büyük sinema, Batı Sineması, Yeni Sahne gibi bir çok sahneyi kaybettik. Akün ve Şinasi sahnelerinin kapatılmasına, yok edilmesine izin veremeyiz” dedi.

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10