25 Mart 2014

“Bir de bu gözlükle bakın”

Başkent Dayanışması bileşenleri Güvenpark’ta Başbakan’a ve Melih Gökçek gözlük uzattı.

Başkent Dayanışması  Kızılay Güvenpark’ta bir araya gelerek  “AOÇ kararını sen anlamadın: Gözüne Gözlük” eylemi yaptı. Bileşenler AOÇ ana plan davasında verilen 30 sayfalık yürütmeyi durdurma kararını Güvenpark’ta okudu. Ankapark, Başbakanlık Sarayı ve AOÇ’deki yolları kapsayan yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaatların devam etmesi  protesto edildi. Sırayla kararı okuyan grup “ders niteliğindeki kararı herkesin duyması gerektiğini” söyledi. Kararın son sayfasındaki  elden ele dolaştırılarak şu ibare okundu:  “hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin; uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden 2577 Sayılı Kanunun 27.maddesi uyarınca yürütülmesinin durdurulmasına, 10.02.2014 tarihinde oy birliğiyle karar verilmiştir.”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Başkent Dayanışması adına açıklama yaptı. Candan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 5. İdare mahkemesi, AOÇ’nin kültürel değeri, tarihi değeri, simgesel değeri ve Atatürk’ün mirasına aykırı uygulamalar nedeniyle yürütmenin durdurulmasına oy birliğiyle karar verdi.  Gökçek Ankapark’ı ve yol inşaatlarını  hukuksuz olarak hala sürdürüyor . Gerekirse kanun çıkartırız diyor. AOÇ’de verilen yürütmeyi durdurma kararını herkes duymalı ve görmeli. Yalnız biliyoruz ki Başbakan da Melih Gökçek de duymayacak görmeyecek, şu sıralar yakını göremiyorlar.  Kararı görebilmeleri için Başkent Dayanışması bileşenleri on numara gözlük tasarladı. Bu gözlükle AOÇ kararını okuyabileceklerine inanıyoruz. Yürütmeyi durdurma kararını göremeyenlerin gözüne gözlük uzatmak için buradayız. Hukuka direnenlere bu gözlük yardımcı olacaktır.  Bir de bu gözlükle baksınlar” Şeklinde konuştu.  heykeltraş Erdal Duman tarafından tasarlanan gözlükle Yoldan gelip geçenlerin merak konusu oldu. Vatandaşlar gözlüğü takarak AOÇ kararına bir de AOÇ  kararını büyüten gözlükle baktı.

Bileşenler 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününde saat: 12.30’da Güvenpark’ta Başkent Dayanışması olarak “Türkiye Tiyatorasını”  iftiharla sunacaklarını da açıkladı. 29 Mart’ta ise büyük mühürleme eylemi için Başkent Dayanışması  Devlet mezarlığı önünde saat:13.00’da bir araya gelecek.

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10