Üye Bilgileri.

size uygun bölümden devam ediniz.

sitemizdeki online işlemlerden yararlanabilmek için kayıt olup parolanızla giriş yapmanız gerekmektedir.
Daha önce insan kaynakları için bir parola aldıysanız o parolayı kullanabilirsiniz.

Henüz üye değilmisiniz? Yeni kayıt!

Detaylı Arama.

size uygun bölümden devam ediniz.

site içerisindeki tüm içerikte arama yapılmaktadır. birden fazla kelime aratabilirsiniz.


25 50 75 100

Yayınlanma Tarihine Göre
Eklenme Tarihine Göre
Başlığa Göre
Okunma Sayısına Göre

Başlıkta Açıklamada İçerikte

Aynen girildiği gibi
Kelimelerin hepsi
Kelimelerden herhangi biri
ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Metraj-Keşif ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi
“Mimari Akustik Rapor ve Projesi Neden Gereklidir?” Semineri
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
Afet Bilinci ve Temel İlk Yardım Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ
5-8 ARALIK 2019 BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Mesleki Adaptasyon Eğitimi
D-1 TEMEL BİNA AKUSTİĞİ EĞİTİMİ KAYITLARIMIZ BAŞLADI
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Eğitimi
Enerji Kimlik Belgesi Eğitimleri (EKB) Çevrim İçi Eğitimleri Başlıyor
“Çalışma Yaşamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Eğitimi
Bilirkişilik Eğitimi
Ücretli Çalışan ve İşsiz Mimarlar için Sertifikalı Ücretsiz Eğitimler
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi IV
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi III
Keşif, Metraj ve İhale Dosyası Hazırlama Eğitimi II
Keşif-Metraj İhale Dosyası Hazırlama Teknikleri Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
Bilirkişilik Temel Eğitimi 2017
2018 Yılı Ankara Şubesi Oda Bilirkişileri Listesi
Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı Temel Eğitimi
"Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı" Eğitimi
Bilirkişilik Temel Eğitimi
Keşif Metraj Eğitimi
EKB Uzmanı Üyelerimize Önemli Duyuru
Bilirkişiliğe Kabul Şartları
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
“BEP-TR 2 Oryantasyon” Eğitimi
Üniversite Oda’ya Geliyor, Kent Akademisi Dersleri Başlıyor
Hukuk Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
2016 Yılı Kamulaştırma Bilirkişi Listeleri
Ceza Davaları 2016 Yılı Bilirkişilik Listeleri Başvuruları
Bilirkişilik Başvuruları / Hukuk
Bilirkişilik Başvuruları / Ceza
Kamulaştırma Bilirkişiliği 2017 Listesi Başvuruları Başladı
Bilirkişilik Temel Eğitimi
ONLINE İŞL.
05 Şubat 2013

Ankara için bir şey yaptılar

“Ankara İçin Bir şey yapmalı” etkinliğinin ilki Mimarlar Odası’nın koordinasyonuyla gerçekleştirilirken yoğun ilgiyle karşılandı

 

Başkent Dayanışması bileşenleri “Ankara İçin Bir Şey Yapmalı” başlığı altında yerel seçimlere hazırlık olarak bir dizi etkinlik planladıklarını duyurmuştu. Bu etkinliklerden ilkini Mimarlar Odası Ankara Şubesi koordine etti. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan’ın yönlendirdiği  informal sohbetin konukları Prf.Dr.Ruşen Keleş, Prf.Dr.Aziz Konukman, Prof.Dr.İlhan Tekeli, Doç.Dr. Tarık Şengül oldu. Yoğun ilgi ile karşılanan etkinlikte salon, akademisyenler, kentliler, mimarlar, mühendisler ve çeşitli demokratik kitle örgütü temsilcileri ile doldu taştı.  Yoğun katılımın olduğu toplantıyı birçok kişi ayakta izledi.

Etkinlik Başkent Dayanışması adına ,Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu  Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan’ın konuşmasıyla başladı. Candan   Bişey yapmalı toplantılarıyla 2014 yerel seçimlerine doğru  Ankara’nın geleceğini arayarak, nasıl bir Ankara istediklerinin yerel yönetim programını hedeflediklerini söyledi.Candan “ Yerel seçimlere yönelik sivil toplum örgütleri meslek odaları ve kentliler olarak bizimde Ankara programımız olacak, Ankara’nın  potansiyellerini açığa çıkartacak ve yaşam alanlarımızı zenginleştirecek programları ortaya koymayı planlıyoruz. Ankara’nın geleceğinin arıyoruz, Kazanan Ankara olsun diye bişey yapıyoruz. Ben Ankara bu toplantıları değişik kesimlerin Nasıl bir Ankara istediklerini açığa çıkartarak devam edecek… Başkent Dayanışması  2013 eylem programı sempatik eylemlerle birlikte Yerel Yönetimlere yönelik program çıkartma hedefiyle şekillenecek.2009 yılında gerçekleştirdiğimiz “Belediye Yönetimlerinde Saltanata Son Kampanyasında  yarattığımız birikimlerin ötesine geçmeyi planlıyoruz” dedi.  Candan “Başkent Dayanışması bir kentin uyanışı ve isyanıdır. Ankara için bir şey yapmak isteyen herkesi Başkent Dayanışmasına katılmaya çağırıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Candan’ın konuşmasının ardından, her toplantıda Ankara’ya dair çözüm önerileri üreten fikirlerinde sunumun yapılması planı kapsamında KORDER Derneği’nden Nevin Apaydın AKM alanları üzerine sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda Apaydın ağırlıklı olarak Ulus merkezinin yayalaştırılması gerektiğini işledi. Ali Hakkan’ın başlattığı oturumda ilk sözü Prf.Dr.Ruşen Keleş aldı.

“Belediye Meclislerinin yapısı çok önemli”

 

Prf.Dr.Ruşen Keleş şunları söyledi: “  Kent yönetimi ve demokrasiyi geçerli kılabilmek  bu kentteki yoksulluğun durumuyla çok yakından ilgilidir. Bir halk belediyenin kömürüne, mercimeğine el açmak durumuna getirildiyse, bu kişilerin oylarına sahip olmaları beklenemez. Sahip olması için de yoksulluğun ortadan kaldırılmasıyla mücadele önemli, Yerel yönetimlerde Belediye meclisleri önemlidir, Belediye meclisleri Başkanı denetlemesi gerekirken Belediye Başkanı istediği kararları Belediye Meclisinden rahatlıkla çıkartabiliyor, bunun karşılığında da yurt içi ve yurtdışı gezilerine götürülebiliyorlar” dedi. Belediye Meclislerinin seçiminin önemli olduğunu vurguladı.   

“Muhalefetin sloganı hizmetin ötesi olmalı”

Prof.Dr. İlhan Tekeli ise Başkent Dayanışması’ndan da örnek vererek;  “ Başkent Dayanışması yeni eylemler yapıyor, yeni pratikler, bu eylemlilikler çok önemli.Eski teori ile bir muhalefet sonuç getirmiyor. Yerel seçimlere giderken Türkiye’de siyasetin yapılma biçimi ile ilgili bir teşhis koymak gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla günümüzde, güç kullanmanın estetizasyonuna dayanan post modernist bir siyaset var. Bu siyaset biçimi modernist ahlaka dayalı bir eleştiri ve bir vaziyet alışla sonuç alınabilir mi? Yerel yönetim meselesini sunuş biçimiyle karşısındakinin hizmet üretme söylemi önemli. Diyorlar ki biz hizmet üreteceğiz. Benim yaşam kalitemin parçası piyasada sunulan hizmetler değil. Benim bir kamusal özne haline gelerek ürettiklerimidir, benim projelerimdir. Hizmet mi istiyoruz? Hizmetin ötesini mi istiyoruz? Hizmet istiyorsanız merkezden atarlar hizmeti. Merkezi iktidar yerele sormadan emrivaki ile bir kentte karar veriyor veya uyguluyor. Bu muhalefetin de sloganı hizmetin ötesi olmalı” ifadelerini kullandı.

“Geçmişin hesabını yapamayanlar geleceğin bütçesini tartışamazlar”

Prof.Dr.Aziz Konukman yönetişimle ilgili olarak piyasa yönelimli kararlar alındığının altını çizerek, Demokratik Kitle Örgütlerinin ise eski model sermaye birikimine örnek olabileceğini ve buradaki uyuşmazlıktan bahsetti. “İlkel sermaye birikimini artıracak koşullarda bir vahşilik söz konusu. Demokratik Kitle Örgütleri eski sermaye birikiminin yeşermesine sebep olan bir birikim, Yeni post – fordist modelle uyumlu değil. Bu da eski örgüte yeni model anlamına geliyor. Temsili demokrasinin diğer örgütleri işlevini yitirmiş nerdeyse, işlevini yitirmeyen TMMOB gibi mevcut hakları koruyacak örgütler kalmış durumda. Onun içindir ki KHK’larla işlevsizleştirilmeye çalışılıyor. Geçmişin hesabını yapamayanlar geleceğin bütçesini tartışamazlar diyen Konukman, “ Yeni kentleşme anlayışında, marka, mega kent, piyasada alınır, satılır kar getiren bir anlayış var. Metalaşmış bir kültüre endekslenirseniz gerçek anlamda belediyecilik anlayışınız da zayıflar. Seçim döneminde de mahalleliye bir hizmet aktarılıyor ama bu hizmet ne ölçüde hayal ettikleri bir hizmet bu belirsiz. “ şeklinde konuştu.

Doç.Dr. Tarık Şengül ise yerel seçimlere giderken kenti anlamanın önemli olduğunu vurguladı. Kumarhane kapitalizmi olarak nitelendirdiği kredilerle konut alma örneğini Amerika üzerinden anlattı. Şengül: “USA’deki kriz konut kredileri üzerinden gelişti. 10 bin dolar parası olanlar, 140 bin dolarlık evleri kredi ile aldılar. 1 yıl sonra işten atıldıklarında krediler ödenmeyince evleri ellerinden alındı ve 140 bin dolara aldıkları o evler 100 bine düştü. Kandırıldılar.  Tüm bunları ucundan da olsa bilen gören bir kesim var, fakat büyük çoğunluğun farkındalığını hepimiz biliyoruz,” dedi.

İkinci bölümde tartışma havasına bürünen oturum, Yerel seçimlerde Ankara için nasıl bir Belediye olmalı? Ankara için neler yapmalıyı tartıştı.  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Başkent Daynışması’nın “Ankara için bir şey yapmalı” toplantılarına devam edeceğini Bir Şey Yapmalı toplantılarının ikincisinin  “Kadınlar Nasıl Bir Ankara İstiyor”  temasıyla, Başkent Dayanışması Bileşenlerinden Mülkiyeliler Birliği’nin koordinasyonunda gerçekleştirileceğini belirtti.

Okunma Sayisi : 9381
Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Telefon : 0 312 4178665 • Faks : 0 312 4171804 • GSM Santral : 0 533 4777967
Son Güncelleme : 24.09.2024 - 11:41:55
Şu an 1 kişi online | Hukuki Şartlar ve Gizlilik Hakları