19 Şubat 2014

Başkent Dayanışması : “hayaldi gerçek oldu” dedi

Başkent Dayanışması Güvenpark’ta AKP’yi  kendi sloganıyla eleştirdi.

Başkent Dayanışması bileşenleri, Güvenpark'ta insanlık ölmedi  hayal değil gerçek çağrısıyla bir araya geldi. Bileşenler, Güvenpark’ta  “Biz insanız bu bir hayal değil gerçek. Ağaç dikeriz, diktikte, yaralıya yardım ederiz ettikte…” dedi.  Bileşen üyeleri  ODTÜ’de ağaç diktiği için 14 yılla yargılanan gençlerden, kent teki talana kadar AKP’nin sloganı “hayaldi gerçek oldu” göndermesiyle protesto etti.  Ankara fotoğrafları taşıyan grup üyeleri fotoğraflara Melih Gökçek’in tartışılan ve tepki çeken icraatlarını yansıttı. Gökçek’in fotoğrafı ise kağıttan fırıldağın üstünde yer alması dikkat çekti.  Bileşenlere CHP Milletvekili Aylin Nazlı Aka’da destek verdi.

Başkent Dayanışması teneke orkestrası ise yine bir başka türkü ile Melih Gökçek’e seslendi:. Orkestra, “Melih’in yalanları bitmiyor talanları bir daha seçerseniz götürür kalanları”  şeklinde seslendirdiği  türküyle  AOÇ’deki yollar, saatler, teleferik, metro, Kızılay meydanındaki lale gibi  tartışmalı projeleri eleştirildi.  İnsanlık ölmedi eylemdeyiz diyen Başkent Dayanışması’nın bileşen temsilcileri ve vatandaşlar mikrofonu elden ele dolaştırarak kent talanına tepkilerini dile getirdi.

Başkent Dayanışması adına konuşan mimar Mükremin Barut “ ODTÜ’de  ağaçları kestiler, AOÇ’de ağaçları kestiler hayaldi gerçek oldu. Kent meydanlarımız yok edildi, hayaldi gerçek oldu. Kent yağmalanıyor hayaldi gerçek oldu. “ ifadelerini kullandı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel sekreteri Tezcan Karakuş Candan: “ ODTÜ’de bir bayram gecesi binlerce ağaç kesildi, ağaç kesenlere değil ağaç dikenler suçlandı. Ağaç diken üç gence 14 yıl hapis isteniyor. Ankara Tabip Odası, Gezi sürecinde insanlara yardım etmek için, revir açtı, insanları öldürenler değil, insanlara yardım edenler suçlandı. Her geçen gün duyduklarımıza daha fazla şaşırıyoruz.  Ağaç kesenler değil , ağaç dikenler yargılandı hayaldi gerçek oldu. İnsanları öldürenler serbest bırakıldı hayaldi gerçek oldu. insanları katledenlerin cezasız kaldığı, vatandaşların paralarının yolsuzluklarla ayakkabı kutularından çıkması hayaldi gerçek oldu. Tüm bunların cezalandırılmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Tüm bunlar ‘Hayaldi gerçek oldu’.  Hükümetin kullandığı bu cümleyi şimdi biz onlara karşı bir slogan olarak kullanacağız.” Dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan; “ Güzel hayallerden bahsetmek istiyorum, bu mücadelenin ilk adımları olarak, 30 Mart’ta sonucunu göreceğiz umarım” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme : 19.09.2017 - 10:53:33