Renkler Eylemdeydi

"Renklerin eylemi başlıyor, siyah giy eyleme katıl!" sloganıyla yola çıkan,  ve Ankara’yla özdeşleşme yolunda olan  “Ben Ankara” , Başkent Dayanışması bileşenleri, Ankara’yı rant politikaları ile yönetenleri protesto etti. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, derneklerin  ve partilerin oluşturduğu Başkent Dayanışması, renklerin eylemini başlattı. Ankara’nın farklı renklerinin aynı renkte ortaklaştığı ilk eylemde protesto rengi olarak siyah tercih edildi. Derneklerin ve siyasi partilerin destek verdiği eyleme CHP Milletvekili Levent Gök ve Gökhan Günaydında katıldı.

Renklerin yürüyüşüne engel çıkardılar.

Başkent Dayanışması bileşenleri, Atatürk Orman Çiftliği, Atatürk Kültür Merkezi, Ulus Tarihi Kent Merkezi, Atatürk Bulvarı, Güvenpark, Gençlik Parkı, Zafer Meydanı, gibi ranta teslim edilen, yok edilmek istenen ve yanlış uygulamalara sahne olan alanlar için alanlara çıktı. “Rengini Seç, Harekete Geç, Dayanışmaya Katıl!” dediler ve Gima önünde saat 17.05’de bir araya gelen Başkent Dayanışması bileşenleri adına Candaş Türkyılmaz , “Ben Ankara” çağrısı okudu. Daha sonra Başkent dayanışması bileşenleri Melih Gökçek'in Kızılay Meydanı'nda araç trafiğine sola dönmeyi yasaklamasını ve Anakarada ki çılgın projelerini protesto amaçlı “hep sola döneceğiz” diyerek Kızılay Meydanı’nda sola dönerek, göbekte karşıdan karşıya geçmeyi ve bir siyah çelenk oluşturmayı planladılar. Siyah’ın yürüyüşüne polis, tişörtlerinizi çıkarmazsanız yürütmeyiz dediler. Ben Ankara yazılı tişörtlerini çıkartmayı kabul etmeyen göstericilere yürüyüş izni vermeyen polis ile göstericiler arsındaki kısa süreli arbade ve tartışmalardan sonra, renklerin eylemi ablukaya alındı ve kaldırımda dahi yürümelerine izin verilmedi. Bu sırada göstericiler, “Anakarama Dokunma, Dokunursan Yanarsın”, diye şarkılı protesto gerçekleştirdiler.  Daha sonra dayanışmacılar, Selanik Sokak’a yönelerek, Konur Sokak’ta Mimarlar Odası Önü’nde Başkent Dayanışması Ben Ankara’nın ilk rengi, siyah eylemini noktaladılar. Mimarlar Odası önünde bir açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreter Üyesi, Tezcan Karakuş Candan, Ankara için, farklı renkler seçerek, renklerin mücadelesini sürdüreceklerini açıklayarak, Ankaralıları Dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Fotoğraflar için tıklayınız
Son Güncelleme : 25.09.2017 - 09:42:58