29 Mart 2014

“AOÇ’de MÜHÜR  BİZDE”

Başkent Dayanışması AOÇ’de “mühür bizde” eylemi yaptı.

Başkent Dayanışması bileşenleri AOÇ ana plan davasında yürütmeyi durdurma kararından sonra AOÇ için eylem haftası ilan etti. Her gün AOÇ eylemleri düzenleyen bileşenler bugün Başbakanlık Hizmet binası önünde mühürleme eylemi yaptı. Mahkeme kararlarına uyulmamasını protesto eden Başkent Dayanışması bileşenleri mahkeme kararı ile birlikte Başbakanlık Hizmet binasının önünde hala inşaatı devam eden bina duvarını mühürledi. Yapılan temsili mühürleme eyleminin ardından Başkent Dayanışması adına basın açıklaması okundu. Açıklamayı Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan okudu. Çevre Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin birlikte açtığı AOç ana plan davasında mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatan Candan: “bu hükümete AOÇ’de yapımı süren Başbakanlık Hizmet binası, Ankapark ve diğer projelerin inşaatının durdurulması gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Yöneticilerin kulakları sağır, halkının sesini hukukun verdiği kararı duymak istemiyorlar.  Aksaray AOÇ’ye saplı bir hançer gibi yükselirken hukuka meydan okuma tavrı Türkiye demokrasisine indirilmiş bir balyoz gibi duruyor. Hukuka rağmen ben yaparım “sıkıysa gelin durdurun “ deniyorsa artık tuz kokmuştur. Hukuk yoksa adalette yoktur. Burada tarihe not düşüyoruz. Hukuksuzluk bir ülkenin başbakanlığı tarafından yapılırsa, yetkililer , kurumlar görevlerini yapmazsa ne yapılacaksa onu yapıyoruz. Mühür bizde , mühür halkta, bugün AOÇ’de yarın sandıkta bu hukuksuzluğa karşı basacağımız mühürlerle yeni bir Türkiye’ye uyanacağız. AOÇ’de ki bu mühür 15 yaşında bir fidanken aramızdan ayrılan Berkin elvan adınadır. Bu mühür çocuklarımız özgür ve güvenli bir ülkede barış içinde yaşasınlar diyedir. Bu mühür ülkemize demokrasi ve barış, gelene kadar mücadele edeceğimizin simgesidir. İlk mührü AOÇ’de basıyoruz, yarın halkın mührü elden ele dolaşacak. “ dedi.

Grup üyeleri “mühür bizde biz halkız”, “ AOÇ’ye dokunma” sloganları atarken, taşıdıkları  üzerinde yazılı dövizler dikkat çekti.

Son Güncelleme : 25.09.2017 - 09:42:58