ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
ONLINE İŞL.
13 Aralık 2012

AOÇ’ye e-eylem

Başkent Dayanışması – Ben Ankara bileşenleri mesajlarını Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına iletmek amacıyla e- eyleme başladı.

“AOÇ İÇİN 12 DEN VURALIM” sloganıyla e- eylem çağrısı yapan Başkent Dayanışması bileşenleri bugün 12.12.12 tarihiyle saat 12.12’de mail atmak üzere bilgisayarlarının başına geçti. AOÇ’ye Başbakanlık binasının yapımının durdurulması talep edilen metni mail yoluyla Başbakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının mail adreslerine ve Büyükşehir Belediyesi’nin mail adreslerine gönderdiler. Mesajların iletim tarihi olarak ise 12.12.2012 tarihi saat: 12.12’yi seçtiler. Saat: 12.12’de mesajı iletmeye başlayan ekip Mimarlar Odası’nda bir araya gelerek eylemi başlattı.  Belirledikleri tarih sadece 12 rakamından oluşan ekip eylem çağrısını da “AOÇ için 12’den vuralım” şeklinde yaptı.

e- eyleme dair açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Yöwntim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Başkent Dayanışması 34 örgütün katılımıyla oluşturuldu. 34 örgüt  olarak bugün bu eylemi gerçekleştireceğiz.  12.12.12 tarihinde gündüz 12.12’den gece 12.12’ye kadar, 12’nin bir uğuru vardır diye düşünerek,  Atatürk Orman Çiftliği’ndeki katliamı durdurun diye katliamın tarafları olan yetkililere elektronik posta göndereceğiz. Bu e- eylem çağrısını facebook üzerinden twitter üzerinden yapıyoruz, insanlar bu konuda duyarlılık gösterdikleri için biz eylem çağrısını yapınca mail atmaya başlamışlar,  dün itibari ile 150 mail atılmış. Gönderilen mesaja Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen yanıt ise şaşırtıcı. Cumhurbaşkanlığı ‘Cumhurbaşkanlığına elektronik posta yoluyla ilettiğiniz dilekçeniz alınmıştır. Başkanlığımız tarafından elektronik postanızda yer alan detay incelenmiş olup, müracaatınızı Yargı makamına yapmanızın uygun olacağı değerlendirilmektedir.” Cevabı gönderiliyor.  Cumhurbaşkanlığı bizim duyarlılığımızı yargıya yönlendiriyor. Türkiye’de bir üst kurum olarak Cumhurbaşkanlığı duyarlı birine bu şekilde cevap veriyor”

e- eyleme Cumhurbaşkanlığı’ndan “eee!”-cevap

Candan sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanlığı yargıya başvurun mailinden sonra, yaptıklarının doğru olmadığını fark etmiş olmalılar ki ikinci bir mail atmışlar ‘ Sayın ilgili sistemimizden oluşan bir hata nedeniyle e- posta adresinize sehven gönderilen cevabı dikkate almayınız” şeklinde. Cumhurbaşkanlığı’nın elektronik postasından kurumsal iletişim başkanlığı imzasıyla geliyor mail. AOÇ ile ilgili katliamı durdurun mesajını bu ülkede birilerine anlatmak isteyen birine bizim yapabileceğimiz bir şey yok yargıya başvurun demeleri aslında taraf olmak anlamına geliyor ve üzüntü verici bir şey. İkinci elektronik postada başka bir sıkıntı” dedi.

İlk e- postaları Mimarlar Odası’ndan gönderen Başkent Dayanışması bileşenleri, gece saat 12’ye kadar da “ AOÇ katliamını durdurun” e- postalarını gönderecekler.  E- postalarla iletilen mesaj ise şöyle: “ AOÇ” deki katliamı durdurun!!! Bozkırın ortasında ölçülemeyecek bir emekle kurulmuş olan Atatürk Orman Çiftliği Cumhuriyetin insan tarım ve üretim ilişkilerini en iyi örnekleyen ve sosyal yaşam alanı olarak örnek teşkil eden, en önemli simgelerindendir. Dünya ölçeğinde fiziksel planlama açısından kentsel tarımın tartışıldığı bir süreçte, Atatürk Orman Çiftliği tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran dünya ölçeğinde de önemli bir simgedir. Bu alan, birinci derece tarihi ve doğal sit alanı olarak tescil edilmiş, ancak planlanan Başbakanlık binasının yapımı için sit derecesi düşürülmüştür. Halen doğal ve tarihi sit özelliklerini içinde barındıran, hem ülke açısından hem de kentsel tarım konusundaki dünyadaki ender örneklerden olmasından kaynaklı Atatürk Orman Çiftliğinde Başbakanlık binasının yapımını durdurun. Ağaç kesilmesine, yeşilin katledilmesine, ortak olmayın…”

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 22.04.2024 - 16:35:37