Başkent Kazan kaldırdı!

Başkent dayanışması- Ben Ankara bileşenleri Dikmen Vadisi’nde kazan kaldırdı.

Başkent Dayanışması – Ben Ankara bileşenleri, rant odaklı kentsel dönüşüme karşı kazan kaldırdı. Kazan kaldırıyoruz şeklinde çağrı yaptıkları eylemde mekan olarak, kentsel dönüşüm tartışmalarının odağında bulunan Dikmen Vadisi tercih edildi. Yaratıcı ve farklı eylemlerde görmeye alıştığımız Başkent Dayanışması- Ben Akara grubu bugün Dikmen Vadisi’nde gerçekleştirdiği kazan kaldırma eyleminde bir kazan çorba pişirdi. Tava, kazanlar, tencereler, hatta tepsi ve çaydanlıkları müzik aletine dönüştürdü. Bir taraftan kazan kaldıran bir taraftan da tencere, tepsi çalan grup üyeleri renkli görüntüler oluşturdu.

Başkent dayanışması bileşenleri yaptıkları açıklamada, “Başkent dayanışması olarak, Ankara’da ve Türkiye’de yaşayanların insanca, sağlıklı konutlarda, ve sağlıklı çevrelerde güven içerisinde yaşama hakkını savunuyoruz. Rant odaklı kentsel dönüşüm insanların, evlerine, yaşamlarına ve yaşam çevrelerini yok etmekte kent yoksullarını kentin dışına iterek, kenti soylulaştırmaktadır.” İfadelerine yer verildi.

Açıklamada, rant odaklı kentsel dönüşüme kazan kaldırdıklarını belirterek “bugün burada, insanı düşünmeden, çevreyi düşünmeden barınma hakkını düşünmeden, rant amaçlı kentsel dönüşüme karşı kazan kaldırıyor, isyan ediyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kuzey Ankara Kentsel Dönüşümdeki mağduriyeti kabul ederek özür diliyor. Kentsel dönüşümde, evlerimize dokunuyorlar, yaşamlarımıza dokunuyorlar, özür değil barınma hakkımızı istiyoruz. Rant odaklı kentsel dönüşümden vazgeçilmesini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“Gökçek Çorbası”

Ben Ankara bileşenleri, “kentsel değil, rantsal dönüşüm”, “direne direne kazanacağız”, barınma hakkımızı istiyoruz” sloganlarını atarak çorba pişirdi. Grup üyeleri “Gökçek kazana” sloganları atarak pişirdikleri çorbayı “Gökçek Çorbası” diyerek dağıttılar, Çorbalar içildikten sonra eylem halaylarla son buldu.

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10