27 Mart 2014

Dünya Tiyatrolar gününde AOÇ mesajı

Başkent Dayanışması bileşenleri Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle Güvenpark’ta tiyatro ile “AOÇ’de ki kıyımı”  anlattı.

Başkent Dayanışması bileşenleri Tiyatro grupları ile beraber Menekşe Sokak’tan Güvenpark’a yürüdü. Sloganlar eşliğinde yürüyen grup, “Her yer sanat her yer direniş”  “Tüsak’a hayır yaşasın sanat” dedi. Başkent Dayanışması yürüyüşün ardından, 27 Mart Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle Güvenpark’ta kentlilere tiyatro şöleni  yaşattı.  Başkent Dayanışması tiyatro topluluğu Güvenpark’ta “Alo babacım AOÇ’de ne yapıyoruz?” oyununu sergiledi.  Başkent Dayanışması adına basın açıklaması okundu. Açıklamayı  Ali Yavşanlı okudu. Yapılan açıklamada, “Daha dün yeni Sahne’yi hamburgerci yapan eller, Şimdi de Macunköy’de İrfan Şahinbaş sahnesinin topraklarına göz dikmiş durumdalar. AOÇ’nin bağrına hançer saplayarak, Başbakanlık sarayı yapmaya kalktılar. Rant uğruna AOÇ’ye , sit alanlarına, sanat kurumlarına saldırmaktalar. Ülkemizde iktidara sahip olanlar güzel olan her şeyi yok etmeye çalışıyorlar. Bizler sanatçılar her koşulda sanatımızı yapacağız. Sanat eleştirendir, sanat birleştirendir. Çünkü sanat aydınlanmadır. Sanat başkaldırıdır.   “ifadelerine yer verildi.  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan söz alarak AOÇ’deki talanı anlattı. Candan,  “sanat özgürlüktür soluğumuz, nefesimiz ve sesimizdir” dedi. Candan 29 Mart’ta AOÇ’de Başkent Dayanışması’nın yapacağı büyük mühürleme eylemine kentlileri davet etti. Katılım için Meşrutiyet Caddesi’nden saat:12.30’da otobüs kaldırılacağını duyurdu.

basın açıklamasından sonra Yüksel Caddesi’ne yürüyen grup üyeleri  üzerinde  “diren AOÇ” ,  “ TÜSAKLASAK da mı ? Saklasak,TÜSAKLAMASAK da mı Saklasak ?” ,Sokak lambayla değil , Sanatla aydınlanır” yazılı dövizler taşıyan grup, “Sanat için , demokrasi için, AOÇ için oy ver” çağrısı yaptı.   “Yüksel’de pandomim gösterisi yapan Başkent Dayanışması tiyatro topluluğu, sanatın insanı özgürleştirdiği mesajını verdi.

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10