07 Ocak 2014

Tenekeyle  “git” dediler

Başkent dayanışması bileşenleri Güvenpark’ta teneke çaldı.

Başkent dayanışması bileşenleri Güvenpark’ta bir araya gelerek teneke çalma  eylemi  yaptı. Bileşenler ritmik teneke çalımı yaparken türkü de söyledi.  Söylenen türkülerle yolsuzluk iddiaları kınandı ve  kentin kötü yönetildiğine değinen bileşenler Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek için teneke çaldı.  “ Yar saçların lüle lüle, hırsızlara güle güle; yar saçların lüle lüle Gökçek sana güle güle” türküsünü söyleyen Dayanışma üyeleri  seçimlere kadar her yerde teneke çalacaklarını dile getirerek, “tenekeni kap gel” dedi. Bileşenler, “çırpılan, çalınan ortamda bize teneke çalmak düştü”

Başkent Dayanışması adına konuşma yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan: “ Teneke çalmak eylemi, kökü dışarıda bir eylem değildir. Anadolu’nun geleneklerine ait bir eylemdir. Teneke çalmanın iki anlamı vardır. Birincisi; giden biri için sevindiğinizden arkasından teneke çalarsınız. İkincisi gitmesini istedikleriniz için teneke çalarsınız. Başkent Daynışması olarak her iki anlamda da teneke çalıyoruz. Çocuklarımızın parasını çalan çocuklar için ve kötü yönetilen bu kentte Büyükşehir Belediye Başkanı için teneke çalıyoruz. Kentin geleceğinin bizden çalındığını biliyoruz.  Teneke çalarak “Gökçek sana güle güle” diyoruz. 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere kadar, bulunduğumuz her yerde, kentin sokaklarında teneke çalacağız. Kentlileri  de teneke çalmaya davet ediyoruz” dedi.

Gökçek’e teneke çalarak “git” diyen Başkent Dayanışması, yerel seçimlerden önce, son olarak Büyükşehir Belediyesi önünde teneke çalacağını duyurdu.

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10