06 Mayıs 2015

Hıdırellez’de “Saraçoğlu”  dilekleri

Başkent Dayanışması bileşenleri Hıdırellezi Saraçoğlu Mahallesi’nde karşıladı

Başkent Dayanışması bileşenleri Hıdırellez’de Saraçoğlu Mahallesi’nin korunmasını diledi. Bileşenler Hıdırellez etkinlikleri  için önce Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde Saraçoğlu Belgesel gösterimi yaptı. Belgesel gösteriminin ardından Konur sokak’tan meşalelerle Saraçoğlu Mahallesi dip sokağa  yürüyüş düzenledi. Saraçoğlu Mahallesi’nde Başkent Dayanışması grup üyelerini mahalleli alkışlarla karşıladı. İkramların ve çayların mahalle sakinlerinden olduğu etkinlikte çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve demokratik kitle örgütü de destek verdi.

Saraçoğlu Mahallesi’nin korunarak yaşatılmasını dileyen bileşenler saatler gece 12’yi vurduğunda dilek fenerleri uçurdu. Gül ağacı dibine dileklerini gömen Saraçoğlu mahalle sakinleri ve Başkent dayanışması grup üyeleri geç saatlere kadar, türküler söyledi. Başkent Dayanışması adına konuşan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Saraçoğlu Mahallesi’nde , kent merkezinde yeşili soluyarak, mahalle havasını yaşadık.Hıdırellezi burada karşıladık. Hıdırellezi karşılama yerimiz artık Saraçoğlu Mahallesidir. Bundan sonra her yıl daha büyük organizasyonlarla Saraçoğlu Mahallesinde Hıdırellezi karşılayacağız. Saraçoğlu Mahallesi'nin ranta kurban edilmesine,Vakıflara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz.Dileklerimiz Saraçoğlu ve kentimizi içindi.” ifadelerini kullandı.

Saraçoğlu Mahallesi’ni şenlik yerine çeviren Başkent Dayanışması ve Namık Kemal Mahallesi Koruma Yaşatma Derneği Hıdırellez kutlamalarının Başkentte Saraçoğlu Mahallesi‘nde gelenekselleşmesi gerektiğini de başka bir Hıdırellez dileği olarak dile getirmiş oldu.

Son Güncelleme : 25.09.2017 - 09:42:58