08 Mayıs 2015

İller Bankası kırmızıya boyandı

Başkent Dayanışması İller Bankası’nı kırımızı kurdelelerle donattı.

Başkent Dayanışması Bileşenleri İller Bankası’nı yıkımını protesto etmek amacıyla binayı kırmızı kurdelelerle donattı. İller Bankası önünde buluşan bileşenler, “İller Bankası yıkılamaz” yazılı bir pankart açtı. Bileşen üyeleri  yağan yağmura aldırmadan, İller Bankası’nın yıkılacak olmasını basın açıklamasıyla da kınadı.  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: “ İller Bankası’nın yıkım kararını alan Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini ve Büyükşehir Belediyesini protesto ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve karar altında imzası olan herkes İller Bankası yıkım kararını ancak bir kültürsüzlük belgesi olarak çerçeveletip duvarına asabilir.  İller Bankası’nın yıkımına izin vermeyeceğiz. ” İfadelerini kullandı.

Candan, Kırmızı kurdeleleri ise şöyle açıkladı: “İller Bankası, tarihsel olarak, mimari olarak, Cumhuriyetin kalkınma modeli olarak döneminin en başarılı eserlerinden birisidir. Seyfi Arkan’ın mimari üslubunu yansıtan yapılardan biri olan bina aynı zamanda bir mühendislik harikasıdır. Bizler modern mimarlığın en başarılı örneklerinden olan binanın, dönem temsiliyetindeki başarısından kaynaklı kırmızı kurdele ile taçlandırdık.”

Son Güncelleme : 20.11.2017 - 10:17:10