04 Temmuz 2014

“Kent belleği yok ediliyor”

Akün ve Şinasi sahneleri tekrar ihaleye çıkarıldı.  üzerine Başkent Dayanışması bileşenleri Ankara’nın tiyatrosu için eylem hazırlığında

Akün ve Şinasi sahneleri ihaleyle satışa hazırlanıyor. Emek İnşaat üçüncü kez Akün ve Şinasi sahnelerini ihaleye çıkardı. Öncesinde iki kez ihaleye çıkarılan sahnelerin ihaleleri iptal edilmişti. Başkent Dayanışması bileşenlerinden olan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ tiyatro sahneleri halka aittir, ihaleyle satılamaz” dedi. Başkent Dayanışması’nın eylem hazırlığında olduğunu dile getiren Candan şöyle konuştu: “ Akün ve Şinasi sahnelerini satışa çıkarmak sanat düşmanlığıdır. Ankara’nın kültür ve sanat mekânlarına sahip çıkmalıyız. Başkent dayanışması olarak bugün toplandık ve Akün önünde ihaleyi protesto etmek amacıyla eylemler gerçekleştireceğiz. Akün ve Şinasi sahnelerini satışa çıkarmak kent belleğini yok etmektir. Başkentin sanat ve sosyal mekanları arasında Akün ve Şinasi sahneleri önemli bellek mekanlarıdır. Bir Başkent için mevcut tiyatrolar bile yeterli değilken, kentlerimizin tiyatrosunu kaybetmesine izin veremeyiz. Önümüzdeki hafta basın açıklamasıyla Başkent Dayanışması’nın yapacağı eylemleri kamuoyuyla paylaşacağız.  ”

Başkent Dayanışması Akün ve Şinasi sahneleri için daha önce  “İhaleye Çomak Sokuyoruz”, “sarılıyoruz” gibi renkli eylemler düzenlemişti. Bileşenler, her iki sahnenin emek İnşaat bünyesinden ayrılması ve Kültür Bakanlığı tarafından alınması  talepleriyle eylemlerini gerçekleştirmişti.

Son Güncelleme : 25.09.2017 - 09:42:58